Με ένα λουλούδι στα χέρια και βλέμμα λυπημένο πλήθος κόσμους βρέθηκε από νωρίς το πρωί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά. Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδωσε δ΄τσκολη μάχη, πάλεψε γενναία τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 χρόνων, έπειτα από 13 μέρες νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί. Οδηγήθηκε, με τη συνοδεία της προσωπικής της γραμματέα και του αστυνομικού που είχε δίπλα της τα τελευταία χρόνια στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου από τις 10:00 τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Λίγο μετά τις 09:30, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, βρέθηκε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, για να πουν οι βουλευτές το «τελευταίο αντίο» στη πρόεδρό τους.

Ανάμεσά τους ήταν ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Στις 2 μετά το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία και στη συνέχεια με πομπή θα οδηγηθεί στην τελευταία κατοικία της στο Α’ νεκροταφείο και στον οικογενειακό τάφο, δίπλα στον πατέρα της, Γιώργο Γεννηματά.

Φωτογραφίες: NDP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ