Με συγκίνηση και πόνο τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά συγκλονίζουν στο τελευταίο αντίο τους στη μητέρα τους που έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο. Σύσσωμη η οικογένεια βρέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία της Φώφης Γεννηματά και τα λόγια των τριών παιδιών της συγκίνησαν.

Τα λόγια του γιου της Φώφης Γεννηματά

Πρώτος μίλησε για τη μητέρα του, ο γιος της Γιώργος: «Αγαπημένη μας μητέρα βρισκόμαστε όλοι εδώ., οι άνθρωποι που σε αγαπάμε και που λάτρευες με όλη σου την καρδιά. Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια. Κάτι που παρόλη την πολιτική σου καριέρα νιώθουμε έντονα. Όλες σου τις μάχες της έδωσες παλικαρίσια. Ήσουν αγωνίστρια της ζωής για τη ζωή. Αντίκρυζες πάντα τον κίνδυνο με το φανταχτερό χαμογελό σου, δείχνοντας τη δυναμικότητά σου και τη θέληση που είχες για τη ζωή. Έγινες υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους». ανέφερε ο γιος της Φώφης Γεννηματά, σημειώνοντας ότι έγινε υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους, κάτι που επιβεβαιώνει η απόφαση της Πολιτείας για να δημιουργηθεί πρόγραμμα με το όνομά της για προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.

Και συνέχισε: «Η σχέση που είχες με τον πατέρα μας, μας δίδαξε αγάπη και συντροφικότητα. Ήσασταν μαζί μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο δεσμός που είχες με τη θειά μας, τη Μαίρη, είναι παράδειγμα προς μίμηση και δίδαγμα αδελφικής αγάπης. τα διδάγματά σου είναι στήριγμα σε αυτές τις δύσκολες ώρες για εμάς και θα είναι σε όλη μας τη ζωή. Όπως ήταν για εσένα Φάρος η ζωή του παππού μας, Γιώργου Γεννηματά και της γιαγιάς μας, Κάκιας».

«Με την αποχώρησή του νόμιζα ότι φεύγουν οι ελπίδες μου. Τώρα όμως πιστεύω ακόμη περισσότερο στον άνθρωπο. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να μας κρατήσεις στην αγκαλιά. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς με χαμόγελο πάνω εκεί από τα σύννεφα», κατέληξε ο γιος της Γιώργος.

Ο συγκινητικός επικήδειος της κόρης της, Κατερίνας

Η κόρης της, Κατερίνα αναφέρθηκε στη συνεχή παρουσία της στο πλευρό των παιδιών. «Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου» είπε και «λύγισε»: «Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ’ αγαπάμε πολύ και πάντα».

Έντονη συγκίνηση από τη μεγάλη κόρη της, Αιμιλία Ντέκα

Έντονη ήταν η συγκίνηση της μεγάλης της κόρης, Αιμιλίας, που αναφέρθηκε σε όσα θα τους λείψουν πιο πολύ.

«Ήξερες πάντα όσα ξέρει μία μάνα, η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή αλλά και ασπίδα δυνατή σαν κι εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας. Το χαμόγελό σου, το χάδι σου και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους είναι αυτά που θα μας λείψουν πιο πολύ».

«Αλλά είναι κι οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα. Αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε», είπε η κόρης της Αιμιλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ