Με τον πιο συγκινητικό τρόπο ολοκληρώνεται σήμερα το Εθνικό πένθος για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 χρόνων νικημένη από τον καρκίνο. Η σορός της τέθηκε από τις 10 το πρωί σε λαΐκό προσκύνημα και πλήθος κόσμου και πολιτικοί βρέθηκαν στη Μητρόπολη αθηνών για το ύστατο χαίρε.

Συντετριμμένη η οικογένειά της βρέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και με δάκρυα στα μάτια δέχθηκε τα συλληπητήρια του πολιτικού κόσμου και όλων όσων βρέθηκαν εκεί για την κηδεία της Φώφης Γεννηματά.

Τραγική φιγούρα, ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης, αγκάλιασε το φέρετρό της για να την αποχαιρετήσει.

Τα παιδά της Φώφης Γεννηματά Αιμιλία Ντέκα, Κατερίνα Τσούνη και Γιώργος.

Η κηδεία της γίνεται με τιμές εν ενεργεία υπουργού, ενώ οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυματίζουν μεσίστιες, καθώς κυρήχθηκε εθνικό πένθος. Το φέρετρο της μάλιστα έφθασε στον ναό σκεπασμένο με τρεις σημαίες, την ελληνική σημαία, τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και τη σημαία του ΚιΝΑΛ.

Η εξόδιος ακολουθία τελείται χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Παρόντες είναι η δικοί της άνθρωποι, τα μέλη της οικογένειάς της και πλήθος πολιτικών προσώπων. Ανάμεσά τους είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, Μαρέβα, η Ντόρα Μπακογιάννη υποβασταζόμενη από τον γιο της, Κώστα Μπακογιάννη, ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου,, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κούτσούμπας, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι ήταν λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας την αποχαιρέτησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου με ένα συγκινητικό κείμενο.

Με συγκινητικά λόγια την αποχαιρέτησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Aπό την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Τέλος, από την οικογένεια της μίλησαν στην κηδεία της τα παιδιά της.

Φωτογραφίες: NDP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ