Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, προχώρησε σε μία εξαιρετική κίνηση, αφού ανέλαβε nνα καθοδηγήσει έναν Ουκρανό αθλητή σε διεθνείς αγώνες μετά την διαφυγή του από την πατρίδα του λόγω του πολέμου.

Η Ελλάδα, στο διεθνές τουρνουά Πυγμαχίας Adriatic Pearl (Νέων – Νεανίδων) που διεξάγεται έως την Κυριακή στο Μαυροβούνιο, δεν διακρίνεται μόνο στα ρινγκ, αλλά γράφει ιστορία, όχι μόνο αθλητική.

Η ελληνική αποστολή, υπό τις οδηγίες του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «υιοθέτησε» και τον Ουκρανό πρωταθλητή, Ολεχ Σάπιζακ και συνέδραμε αποφασιστικά ώστε εκείνος να συμμετάσχει στους αγώνες.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Σάπιζακ διέφυγε στην Πολωνία και από εκεί ταξίδεψε για τη διοργάνωση, που διεξάγεται στην Μπούντβα. Όμως, χωρίς τον προπονητή του, ο οποίος λόγω του πολέμου δεν ήταν μαζί του, δεν θα του επιτρεπόταν να αγωνιστεί.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης, επικοινώνησε αμέσως με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και πήρε την συγκατάθεση, ώστε ο Ουκρανός πυγμάχος να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες των Ελλήνων προπονητών στο Μαυροβούνιο!

Διαβάστε περισσότερα στο SportDay.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ