Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη το πρωί της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά αγνώστου άντρα που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη εκτός γάμου.

Τι δηλώνει ο φερόμενος ως γιος του μουσικοσυνθέτη

Ο μουσικός παραγωγός Νίκος Κουρής -που θέλει να φέρει το επίθετο Θεοδωράκης- δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Καλώ την Μαργαρίτα Θεοδωράκη να μελετήσει το τραγούδι του “νεκρού αδερφού” που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης και να ψάξει στο σπίτι να βρει χειρόγραφο που είχα αφήσει στον Μίκη με το οποίο δηλώνω ότι εγώ δε θέλω περιουσία και δημοσιότητα. Δεν θα ήμασταν τώρα εδώ αν δεν είχαν καταφερθεί και οι δύο εναντίον μου με αυτόν τον τρόπο. Ό,τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν “Νίκος Θεοδωράκης” το έκανα με τη συναίνεση του. Το είχε αποδεχτεί και δε με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα για να αποδειχθεί με τεστ DNA. Εγώ υιοθέτησα το επίθετο «Θεοδωράκης» αισθανόμενος ότι θέλω να έρθω κοντά στις ρίζες μου».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί το κάνει μετά τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη δήλωσε: «Σεβόμενος τον Μίκη, δεν ήθελα να δημιουργηθεί σκάνδαλο. Μου είχε πει ότι κάτι θα αφήσει στη διαθήκη και περιμένω». 

Η απάντηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Μιλώντας στις κάμερες, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία συνοδευόταν στα δικαστήρια από τον δικηγόρο της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, δήλωσε :«Πρωτοήρθε το 2014 στη ζωή μας. Αν μετρήσετε την ηλικία του, θα καταλάβετε ότι ο πατέρας μου ήταν στην δικτατορία και κρυβόταν. Δεν υπάρχει συγγένεια με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις, ήθελα να συνεργαστώ μαζί του γιατί είχε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά ήταν κάπως απαράδεκτος. Δεν είχε συστηθεί ως “Θεοδωράκης” τότε. Περισσότερο για τον αδερφό μου έρχομαι» δήλωσε χαρακτηριστικά η κόρη του εκλιπόντα καλλιτέχνη, η οποία υποστηρίζει πως ο άνδρας είναι 57 ετών.

Διαβάστε επίσης: Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Απαντά στο okmag.gr γιατί η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη έκανε ασφαλιστικά μέτρα στον άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του μουσικοσυνθέτη

Το σχόλιο του γιου του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. «Επειδή έγινε πολύς ντόρος τελευταία και πολλά λέγονται για τον κύριο Νίκο Θεοδωρακη-Κουρή. Έχω να πω τα εξής. Η οικογένεια μου Γ.Μ.Θεοδωράκη δεν ασχολείται πλέον με το θέμα του εν λόγω κυρίου. Και δεν ζήτησε από κανέναν να μας εκπροσωπήσει σε καμία διαμάχη μαζί του. Όλα έχουν μια αρχή κι ένα τέλος. Κάποτε αργά ή γρήγορα θα κοπάσει όλη αυτή η ιστορία του. Τι θα έχει όμως απομείνει σε μας; Για αυτό κοιτάζουμε την δουλειά μας όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες. Και τίποτα παρά πάνω. Η ιστορία ,τέλος θα μας πει ποιος ήταν ο Κύριος Νίκος Κουρής και ποιος ο πραγματικός γιος του πατέρα μας Μίκη Θεοδωράκη . Αφήστε τον να ονομάζεται όπως θέλει. Υπάρχουν και οι Συνωνυμίες. Σας ευχαριστώ καλό σας βράδυ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ