Ο Νίκος Κουρής ή Νίκος Θεοδωράκης όπως ο ίδιος παρουσιάζεται, είναι εδώ και χρόνια ο διαχειριστής του διαδικτυακού ραδιοφώνου του Μίκη Θεοδωράκη. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι γιος -εκτός γάμου- του διάσημου συνθέτη που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου. Σήμερα βρέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου η κόρη του αείμνηστου Μίκη, Μαργαρίτα, έκανε εναντίον του αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αίτημα έκδοσης προσωρινής απόφασης έτσι ώστε να του απαγορευτεί να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης».

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έξω από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. (NDP)

Ο Νίκος Κουρής πάντως στο προφίλ του στο Facebook έχει το όνομα Νίκος Θεοδωράκης και μάλιστα έχει αναρτήσει φωτογραφίες μαζί με τον αξέχαστο συνθέτη, ενώ σε δηλώσεις του σήμερα στα δικαστήρια επέμενε ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη και ότι θα το αποδείξει κάνοντας τεστ DNA.

Το okmag.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο ο οποίος δήλωσε για την υπόθεση: «Κάναμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και σήμερα εκδικάστηκε το αίτημά μας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή πριν εκδοθούν τα ασφαλιστικά μέτρα. Σήμερα το πρωί δικάσαμε το αίτημά μας για να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία θα απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Θεοδωράκης και να εμφανίζεται και να ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη».

Γιατί η εντολέας σας η κ. Μαργαρίτα Θεοδωράκη δεν το ζήτησε αυτό πριν φύγει από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης και κινήθηκε τώρα δικαστικά; 

Γιατί ουσιαστικά ο Νίκος ο Κουρής τώρα τελευταία μετά το θάνατο του Μίκη, δραστηριοποιείται και εμφανίζεται δεξιά και αριστερά σε διάφορους φορείς και δήμους και ισχυρίζεται ότι είναι ο Νίκος Θεοδωράκης. Συνεπώς αυτό δεν μπορούσε  είναι ανεκτό και ελπίζουμε αύριο να εκδοθεί η προσωρινή διαταγή που ζητήσαμε για να του απαγορευτεί το όνομα Νίκος Θεοδωράκης. Το Νίκος Κουρής του αρκεί..

Πιστεύετε ότι θα διεκδικήσει κάτι από την περιουσία ή τα πνευματικά δικαιώματα του αείμνηστου συνθέτη;

Δεν το ξέρω αλλά αν δεν είναι αναγνωρισμένος γιος είτε με δικαστική απόφαση είτε με εκούσια αναγνώριση κάτι που δεν έχει συμβεί, δεν  μπορεί να διεκδικήσει τίποτα.

Ο Νίκος Κουρής έξω από το Πρωτομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. (NDP)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ