Η Ρωσία συνεχίζει να σφυροκοπά την Ουκρανία με την παγκόσμια κοινότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Καθώς ο Πούτιν συνεχίζει την επίθεση στην Ουκρανία, οι κάτοικοι έχουν λίγες επιλογές: να εγκαταλείψουν τη χώρα ή να αναζητήσουν καταφύγιο από τις επιθέσεις. Όσοι μένουν πίσω αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα, με τους γονείς να προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί πρέπει να ξεριζωθούν από τον τόπο τους. Για άλλη μια φορά εκείνα είναι τα μεγάλα θύματα της εισβολής. Απελπισμένοι γονείς με δάκρυα στα μάτια προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους ή να κατευθυνθούν σε καταφύγια για να προφυλαχθούν.

Όπως δείχνει το βίντεο του Bloomberg Quicktake, τα παιδιά στέκονται σοκαρισμένα σε αυτή την επίθεση. «Δεν θέλω να πεθάνω. Θέλω όλο αυτό να τελειώσει σύντομα. Ξύπνησα μετά από ένα μεγάλο μπουμ το πρωί. Κατάλαβα πως έχουμε πόλεμο», λέει ένα πεντάχρονο παιδί κλαίγοντας την ώρα που η κάμερα απαθανατίζει τις συνθήκες διαβίωσης του άμαχου πληθυσμού.

«Δεν ανησυχώ για μένα αλλά για τα παιδιά μου λέει η μητέρα Κριστίνα Κιριένκο Με ρωτούν τι συμβαίνει μαμά; Τι να τους απαντήσω; Για τον πόλεμο; Δεν μπορούν να καταλάβουν» λένε οι γονείς. Οικογένειες με μωρά, στους δρόμους σκέφτονται πώς να φύγουν χωρίς να γνωρίζουν και οι ίδιοι πού να πάνε.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από το Bloomberg Quicktake.

Οι εικόνες σκληρές, αποτυπώνουν το δράμα των κατοίκων του Κιέβου αλλά και των περιοχών που σφυροκοπούνται από τις ρώσικες δυνάμεις. Την ίδια στιγμή νεογέννητα βρέφη από τη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών σε νοσοκομείο παίδων στο Ντνίπρο, στην ανατολική Ουκρανία, μεταφέρθηκαν σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο βομβών σε χαμηλότερο επίπεδο του κτιρίου την Πέμπτη. Η Ντνίπρο ήταν στόχος πυραυλικών επιδρομών καθώς η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ