Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα (10/03) ότι επέβαλε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε επτά Ρώσους επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων των Ρομάν Αμπράμοβιτς, Ιγκόρ Σετσίν, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ, οι οποίοι εντάχθηκαν στον κατάλογο κυρώσεων.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια για όσους υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε σχετικά, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις, ανέφερε στο Twitter: «Προτεραιότητά μας είναι να ζητήσουμε από αυτούς που επέτρεψαν στο καθεστώς Πούτιν, να λογοδοτήσουν. Οι σημερινές κυρώσεις προφανώς έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Τσέλσι και τους οπαδούς της. Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος και το εθνικό πρωτάθλημα δεν πλήττονται από αυτές τις σημαντικές κυρώσεις. Για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται και να λειτουργεί, εκδίδουμε μια ειδική άδεια που θα επιτρέψει την εκπλήρωση των αγώνων, την πληρωμή του προσωπικού και τους υπάρχοντες κατόχους εισιτηρίων να παρακολουθήσουν αγώνες. Ξέρω ότι αυτό φέρνει κάποια αβεβαιότητα, αλλά η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με το πρωτάθλημα και τους συλλόγους για να συνεχίσει να παίζεται το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι είναι πολιτιστικά αγαθά και το θεμέλιο των κοινοτήτων μας. Δεσμευόμαστε να τους προστατεύσουμε».

Διαβάστε περισσότερα στο SportDay.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ