Η είδηση για τον θάνατο του Χρήστου Κυριαζή το πρωί της Τετάρτης πάγωσε την Ελλάδα. Όπως ανέφεραν άτομα από το στενό του περιβάλλον ο Χρήστος Κυριαζής έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και λίγους μήνες χωρίς ωστόσο να το κάνει γνωστό σε κανέναν.

Δίπλα στον τραγουδιστή μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν η σύζυγός του Σοφία, μια γυναίκα που αγαπούσε πολύ τον Χρήστο Κυριαζή.


Θυμίζουμε πως αν και ο ίδιος ανήκε σε οικογένεια που παραδοσιακά ασχολείται με την τέχνη της επιπλοποιίας ο ίδιος δεν άφησε ποτέ το μεγάλο του πάθος, το τραγούδι και τη σύνθεση των τραγουδιών. Ο Χρήστος Κυριαζής έκανε τη μεγάλη του επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του 90. Ο δίσκος που έφερε τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» κυκλοφόρησε το 1992 κι έγινε «πλατινένιος», ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα.

Η πορεία του ήταν εξίσου επιτυχημένη με τα τραγούδια από τις επόμενες δισκογραφικές του δουλειές να γίνονται εξίσου μεγάλα hits και να ακούγονται ασταμάτητα στο ραδιόφωνο. Οι τελευταίοι δίσκοι του «Επιτυχίες» (1994), «Η αγάπη είναι μία» (1994, «χρυσός» δίσκος των 30.000 αντιτύπων), «Χαμένος Νικητής» (1995), «Άλλο τί θέλω, άλλο τι μπορώ» (1997) έβγαλαν πολλές επιτυχίες με πιο γνωστά τα «Οι απέναντι που πληρώνουν έναντι» και το «Ημεροβίγλι» που συνοδευόταν από ένα ειδυλλιακό video clip γυρισμένο στα Φηρά της Σαντορίνης.

Η τελευταία εμφάνιση του Χρήστου Κυριαζή στη σκηνή ήταν τον χειμώνα του 2019 στο νυχτερινό κέντρο Τeatro στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Πέτρο Ιακωβίδη.

Εκεί εμφανιζόταν με την αγαπημένη του κιθάρα και το γνώριμο ροκ του στυλ. Ένα στυλ που τον ανέδειξε και τον έκανε να διαφέρει από τους άλλους μουσικούς της γενιάς του.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ