Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Χρήστος Κυριαζής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Super Κατερίνα». O αγαπημένος τραγουδιστής έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και μήνες, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι από το κοντινό του περιβάλλον κρατούσαν κρυφή την αρρώστια του.

Όπως μάλιστα είπε και η Χρύσλα Γεωργακοπούλου στην εκπομπή το πρωί της Τετάρτης ο τραγουδιστής «πέθανε τα ξημερώματα στο σπίτι του, ενώ η ίδια ανέφερε τα λόγια του επιστήθιου φίλου του Μιχάλη Τσατσάκη, ο οποίος δήλωσε;. «Πολέμησε αλλά δεν τα κατάφερε». Στο πλευρό του αγαπημένου τραγουδιστή μέχρι το τέλος ήταν και η σύζυγός του Σοφία.

(ΝDP)

Ο Χρήστος Κυριαζής  γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός, οπότε λόγω της οικογενειακής παράδοσης έμαθε κι εκείνος έμαθε τη τέχνη. Ποτέ όμως δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική. Στην διάρκεια της ζωής του το όνομά του συνδέθηκε και με την κατασκευή επίπλων. 

Σε ηλικία 12 ετών πήρε μία χειροποίητη κιθάρα κι άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες. Πέντε χρόνια αργότερα, έπαιζε με ένα μικρό rock συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής.

Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική. Ο δίσκος που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» (1992) έγινε «πλατινένιος», ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα, ενώ ακουγόταν παντού σε όλα τα ραδιόφωνα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «Super Κατερίνα»:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ