Πάνω από 17 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία. 17 χιλιάδες ψυχές θάφτηκαν στα ερείπια μαζί με τα όνειρά τους σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του αιώνα μας.

Οι εικόνες, άλλες σπαρακτικές και άλλες γεμάτες ελπίδα να αναδύεται μέσα από τα χαλάσματα, μας έχουν συγκλονίσει και κάποιες έγιναν viral στα social media. Από τις πιο πρόσφατες και αισιόδοξες ιστορίες αυτή με τον πιτσιρικά που σώθηκε μετά από 80! ολόκληρες ώρες κάτω από τα ερείπια του σπιτιού του. Να κρυώνει να πεινάει να πονάει αλλά να θέλει να ζήσει!

To okmag, επέλεξε 6 συγκλονιστικές φωτογραφίες από τον καταστροφικό σεισμό, τον σεισμό του αιώνα όπως χαρακτηρίστηκε, από την Τουρκία και τη Συρία. 6 φωτογραφίες. 6 ανθρώπινες ιστορίες, από τις χιλιάδες που πρωταγωνίστησαν σε αυτή την τραγωδία. Και επιλέξαμε φωτογραφίες που έχουν, ζωή, αγάπη κι ελπίδα. Γιατί οι άλλες του θανάτου δεν αντέχονται…

Ηatay Τουρκία – 9 Φεβρουαρίου : Oι διασώστες κρατούν στην αγκαλιά τους ένα παιδάκι που σώθηκε 80 ώρες μετά τον σεισμό που ισωπέδωσε την περιοχή!

Antakya Τουρκία: Οι διασώστες εξετάζουν ένα μωρό μόλις 20 ημερών που απεγκλώβισαν 59 ολόκληρες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό. Ευτυχώς είναι καλά! Μετά έτρεξαν για να βρουν τη μητέρα του.



Adiyaman, Tουρκία: Το κοριτσάκι τρομοκρατημένο αλλά καλά στην υγεία του στην αγκαλιά του διασώστη.
Hatay, Τουρκία: Μια ηλικιωμένη γυναίκα μόλις απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια και μεταφέρεται στο σημείο των πρώτων βοηθειών από δυο νεαρούς άντρες. Έζησε κι αυτή τον μεγαλύτερο σεισμό του αιώνα.
Adiyaman Τουρκία: Οι διασώστες μόλις έχουν απεγκλωβίσει μια νεαρή γυναίκα από τα συντρίμμια
Tamanin, Συρία : Η εικόνα σαν χίλιες λέξεις. Δείχνει το μέγεθος της καταστροφής

Φωτογραφίες: Zuma/ visual hellas

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ