Μπορεί να έχουμε την πιο…. διαδραστική τηλεόραση σε όλον τον πλανήτη. Ειδικά στην πρωινή ζώνη η δράση φέρνει την αντίδραση πριν καν προλάβει να γίνει είδηση στο διαδίκτυο- το μυστικό εδώ είναι πως στο control room βρίσκεται μια ομάδα που παρακολουθεί ταυτόχρονα ό,τι προβάλλει ο ανταγωνισμός και μετακινούν συχνά τα θέματα της σκαλέτας ώστε να μην χάσουν τον τηλεθεατή στο ζάπινγκ. Βγαίνει για παράδειγμα ο Βαγγέλης Περρής σήμερα και λέει ότι η Καινούργιου και ο Κοκλώνης δεν περνούν την καλύτερή τους φάση, απαντάει μετά από λίγα λεπτά η Κατερίνα πάνω από τις κατσαρόλες αφού η πληροφορία της ήρθε στο ακουστικό την ώρα της μαγειρικής.

Η πληροφορία αυτή προφανώς είχε αφορμή την απουσία της χτες το βράδυ από τη βραδιά του Fashion TV που παρουσίαζε ο Νίκος. Η αλήθεια όμως είναι απλά πως η Κατερίνα είχε μια ξαφνική αδιαθεσία -για του λόγου το αληθές είχε επιλέξει το ρούχο που θα φορούσε για το κόκκινο χαλί της λαμπερής διοργάνωσης. Άρα false alarm τα σύννεφα στη σχέση τους.

Ιστορίες Φήμης

Σκέφτομαι μέρες να το γράψω, αλλά αυτολογοκρίθηκα γιατί δουλεύω στην ίδια εταιρεία παραγωγής. Λοιπόν, το Fame Story μου αρέσει. Δεν μου είπε κανένας να γράψω κάτι καλό για το reality του Star, όπως δεν μου έχει ζητηθεί ποτέ να γράψω για το J2US ή τις άλλες παραγωγές της Barking Well. Το κάστινγκ των παικτών είναι πετυχημένο και αν δουλευτούν «μικρούτσικα» μπορούν να βγάλουν πολύ ριάλιτι. Ήδη μαθαίνω πως υπήρξαν γονείς που είδαν για πρώτη φορά πτυχές των παιδιών τους που δεν γνώριζαν. Όσο περνούν τα επεισόδια οι «ρόλοι» τους γίνονται πιο διακριτοί οπότε δεν χρειάζεται πλέον να δίνεται τόση έμφαση στα μαθήματα αλλά στις σχέσεις τους. Όσο για το αναπάντεχο beef ανάμεσα στη Χριστίνα και την Αλεξάνδρα Κατσαϊτη, θύμισε σε πολλούς τις επικές κόντρες της Άσπας με την Κατερίνα Κούκα.

Η διευθύντρια της ακαδημίας, Ηρώ, από την πρώτη κιόλας στιγμή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, ξεδιπλώνοντας στον φακό την πιο εξωστρεφή πλευρά της, και αναμένεται τώρα πως θα επηρέασει το κλίμα στο σπίτι ο Γιώργος Θεοφάνους.

Η επιτροπή έχει ενδιαφέρουσα δυναμική, ο Light φλερτάρει κάθε φορά με την κόκκινη γραμμή αλλά φροντίζει να μην την περνάει ποτέ, ο Αντώνης Ρέμος είναι ο σοφός της παρέας, η Ελένη Φουρέιρα είναι πιο κοντά στα παιδιά και δεν διστάζει να εκφράσει διαφορετική άποψη από τους άλλους. Ο Αρσενάκος έχει βρει πλέον τα πατήματά του σε σχέση με την παρθενική του εμφάνιση στο House of Fame, είναι πάντα διαβασμένος και αρχίζει να ξετυλίγει και τη χιουμοριστική πλευρά του που δεν είχε δείξει την προηγούμενη φορά. Ο Νίκος Κοκλώνης αφήνει περισσότερο χώρο και χρόνο στα παιδιά, εξυπηρετώντας τις διαφορετικές ανάγκες του project που επιβάλλει να είναι τα παιδιά στο επίκεντρο.

Ελένη εσύ;

Εσάς πώς σας φαίνεται η καινούρια Ελένη Μενεγάκη; Πιο προσιτή, πιο τρυφερή, πιο εξομολογητική, ώρες ώρες νομίζεις πως η απότομη στροφή της προκαλεί απορία ακόμα στους συνεργάτες της που μένουν να την κοιτούν εμβρόντητοι. Δεν γνωρίζω αν μέχρι τώρα τη φοβόντουσαν, όπως ειπώθηκε κάπου σήμερα, αλλά αυτή η Ελένη είναι σαφώς πιο ελκυστική τηλεοπτικά- διατηρώντας το πιο αφοπλιστικό βλέμμα στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης- και αυτό αρχίζει να αποτυπώνεται στα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής, που μοιάζει πλέον περισσότερο σαν να έχει βγει από τον φούρνο και όχι από το ψυγείο όπως παλιότερα.

Όπως λέγαμε και στο «Πρωινό σουσού», η Ελένη διανύει την τρίτη και τελευταία χρονιά του συμβολαίου της, που είναι και το πιο ακριβό της ελληνικής τηλεόρασης και κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν θα υπάρξει ανανέωση. Τη βλέπεις και νομίζεις ότι πριν βγει στον αέρα έχει πει «έλα παιδιά τελευταία μας χρονιά είναι εδώ, ας περάσουμε καλά». Η Ελένη εξάλλου ξέρει ότι η πραγματική ζωή είναι αλλού και όχι στον μικρόκοσμο της τηλεόρασης. Γι’ αυτό κιόλας, εκτός από κάποιες extreme περιπτώσεις, δεν βγήκε ποτέ να απαντήσει στις επιθέσεις και τις σκληρές, κατά καιρούς, κριτικές που δεχόταν.

Ο Μεγάλος Αδερφός επιστρέφει (;)

Μιλώντας για μεγάλα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι, να προσθέσουμε και αυτό το Νίκου Μάνεση που συνεχίζει να χαρίζει πρωτιές στον Alpha. Ποιος σταθμός δεν θα ήθελε τον Νίκο Μάνεση και την εκπομπή του στο οπλοστάσιό του;

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, αλλά ο «Τροχός της Τύχης» του Star και το The Chase του Mega, ετοιμάζονται ήδη να πάρουν το πράσινο φως και για την επόμενη σεζόν.

Υπάρχουν όντως σκέψεις σχετικά με το Celebrity Big Brother στο Open, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς. Σίγουρα όμως δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμα.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στον ΣΚΑΪ αφού δείχνει να χάνει για άλλη μια σεζόν το στοίχημα της prime time. Τόσο οι «Πανθέοι» όσο για το I’ m a Celebrity get me oute of here δεν κερδίζουν τις εντυπώσεις και για άλλη μια φορά οι ελπίδες όλων έχουν στραφεί στο Survivor.

Ξεκινούν στις αρχές Νοεμβρίου τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της σειράς IQ 160 με τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Νίκο Κουρή. Η πρεμιέρα θα γίνει στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν.

Ποιο είναι το νέο -και πολύ ωραίο- ζευγάρι της πόλης; Η σχέση τους ξεκίνησε ως επαγγελματική και έγινε μετά από λίγους μήνες ερωτική. Η απάντηση αύριο Τετάρτη στο «Πρωινό σουσου» με την Ελένη Τσολάκη στο Open…

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

Διαβάστε επίσης:

Ο «σημαιοφόρος» Καπουτζίδης, η αυτοκριτική της Μενεγάκη και οι εκπλήξεις στα καθαρά νούμερα τηλεθέασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ