Πολύ δύσκολα λένε όλοι ότι είναι τα πράγματα για τους «Πανθέους» του ΣΚΑΪ που περιορίστηκε χτες για άλλη μια φορά στο 5,5% στο δυναμικό κοινό και μόλις 4,4% στο σύνολο. Επιδόσεις που είναι σχεδόν αδύνατον να ανατραπούν αλλά εκεί στον ΣΚΑΪ εξακολουθούν να ελπίζουν και να διαψεύδουν κατηγορηματικά τις φήμες περί πρόωρου φινάλε της σειράς. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι αν σου αρέσει η σειρά πρέπει να σταματήσεις να τη βλέπεις επειδή δεν κάνει καλά νούμερα; Και τελικά πόσο πρέπει να σε νοιάζει φίλε τηλεθεατή τι βλέπει η πλειοψηφία;

Κάτι σχετικό και άσχετο μαζί: Η μισή ελληνική τηλεόραση έχει κάνει αυτές τις μέρες επίθεση στον Λιάγκα. Είδε κανείς καμιά δραματική πτώση στα νούμερά του; Όσο ο Γιώργος βλέπει ότι αυτό που κάνει «πουλάει» υπάρχει ποτέ περίπτωση να αλλάξει ρότα; Ο κύριος Μπέος ήταν πάντα ο κύριος Μπέος. Ο κύριος Κούγιας ήταν πάντα ο κύριος Κούγιας. Κάθε φορά λοιπόν ξέρεις τι αγοράζεις, πόσο κοστίζει και σε ποιους θα το προσφέρεις.

Όσο το κοινό επαινεί με την προτίμησή του σαπουνόπερες εποχής με σκοτεινό περιεχόμενο (κυριολεκτικά και μεταφορικά), δεν είναι λογικό που πολλαπλασιάζονται; Πού πήγαν οι καλές κωμωδίες, οι σύγχρονες κοινωνικές ή αισθηματικές σειρές; Γιατί να απoτελούν το 1/10 της εγχώριας μυθοπλασίας; Γιατί μας αρέσουν περισσότερο οι σειρές που διαιωνίζουν όσα πρέπει να αλλάξουν στην κοινωνία; Το πρόβλημα τελικά είναι τα κανάλια- επιχειρήσεις ή εμείς οι τηλεθεατές;

Όταν το τηλεοπτικό ρεπορτάζ κάνει νούμερα τηλεθέασης, δεν είναι λογικό να το κυνηγούν όλοι; Πόσο όμως πραγματικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ υπάρχει στη μικρή μας χώρα; Άρα ποιο είναι το επόμενο βήμα ώστε να έχει λόγο ύπαρξης ως ενότητα σε 15 διαφορετικές εκπομπές; Το ping pong απαντήσεων ανάμεσα στους παρουσιαστές και τους «πλαισιωτές» τους, δηλαδή όλους εμάς που καθόμαστε δίπλα στους «κεντρικούς».

Όπως είπε σήμερα χαριτολογώντας και ο Ουγγαρέζος στη Μενεγάκη, «και βούρτσα να μου έβαζες χτες μπροστά μου θα μιλούσα», αφού οι δηλώσεις του με αφορμή την «κόντρα» του με τον Γιώργο Λιάγκα από χτεσινό βραδινό event έπαιζαν σήμερα από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι σε όλα σχεδόν τα κανάλια και σε άλλες 50 ιστοσελίδες.

H συνέντευξη που πρέπει να δεις -και κυρίως να ακούσεις- σήμερα ως αντίδοτο στη ρητορική μίσους που κυριάρχησε τις τελευταίες μέρες:

Και καταλήγουμε εδώ:

Μάθε κι αυτό:

Το Ozempic (ενέσεις για διαβητικούς που χρησιμοποιούνται ως αδυνατιστικές) έχει κάνει θραύση στην εγχώρια showbiz, αλλά κανείς φυσικά δεν το παραδέχεται γιατί είναι σαν να έχεις πάρει το Lower με σκονάκι.

Ότι οι μισές εκπομπές της ΕΡΤ 2 -που πληρώνουμε- κάνουν κάτω από 1%. Εντυπωσιακό όμως το ποσοστό της σειράς «Αστροφεγγιά» που κατέγραψε χτες το πρωί 4% στο δυναμικό κοινό.

Οι πρωινές «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 έκαναν χτες 8% στο ίδιο target group, ενώ το «Πρωίαν σε είδον» που ακολουθεί περιορίστηκε στο 1,8%.

Η Φαίη Σκορδά βλέπει, όπως είπε σήμερα, Κατερίνα Καινούργιου πριν βγει στον αέρα και αυτό για πολλούς ήταν άλλη μια «μπηχτή» απέναντι στον πρώην σύζυγό της- που μάλλον δεν ήταν.

Το «Πρωινό σουσού» της Ελένης Τσολάκη στο Open (η «χαρά της ζωής» για όλους εμάς που δουλεύουμε μαζί της) έκανε 12,2% στις γυναίκες 15-24 και 11% στις γυναίκες 25-44.

Το παράδοξο της Τετάρτης: Στους νεαρούς άντρες 15-24, οι «Αταίριαστοι» έκαναν 40,3% ενώ στο «Fay’s time» που είναι αμέσως μετά το κοντέρ έδειξε στο ίδιο κοινό… 0%!

Η Ελένη Μενεγάκη, σε μία σπάνια στιγμή δημόσιας επαγγελματικής αυτοκριτικής είπε, μεταξύ άλλων, στην ομάδα της: «Πολλές φορές αισθάνομαι ενοχικά, γιατί σταματάτε επειδή εγώ έχω μία άλλη άποψη». Έχει μαλακώσει τελευταία η Ελένη, το λένε και οι συνεργάτες της, και αυτό μόνο καλό της κάνει επικοινωνιακά.

Πρόβλεψη: Μετά την αποψινή εμφάνιση της Εύης Δρούτσα, κάτι μου λέει ότι είναι θέμα χρόνου η είσοδος του Ανδρέα Μικρούτσικου στην ακαδημία του Fame Story (όχι δεν έχω κάποια πληροφορία από το κανάλι ή την εταιρεία παραγωγής).

Η ένοχη απόλαυση της ημέρας: Κουδουνάρης VS Μανωλάκου, επεισόδιο 453

Το κουίζ του αποχαιρετισμού

Ποιος πρωτοκλασσάτος Έλληνας τραγουδιστής ετοιμάζεται να κάνει τη μεγαλύτερη δισκογραφική μεταγραφή της σεζόν;

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντίνος Αργυρός- Αλεξάνδρα Νίκα: Το παρασκήνιο με το βίντεο που -υποτίθεται πως- τους έδειχνε μαζί!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ