Ελεονώρα Μελέτη Vs Νίκου Μάνεση, Σίσσυ Χρηστίδου Vs Θοδωρή Μαραντίνη, Μαυρίκιος Μαυρικίου Vs Έλενας Ακρίτα, Σοφία Χατζηπαντελή Vs GNTM…. και είναι ακόμα Τετάρτη. Τι και αν έφυγε ο Ανάδρομος που νομίζεις ότι κράτησε τρεις μήνες και όχι τρεις εβδομάδες, η εγχώρια showbiz δεν περνάει και πολύ καλά. Εκτός αν είσαι η «Super Κατερίνα» και κάνεις τα διπλάσια νούμερα από τους αντιπάλους σου (20,9% χτες στο δυναμικό κοινό).

Τελευταία συμφωνώ σε πολλά με τον Γιώργο Λιάγκα και ανησυχώ. Ήταν ωραίο αυτό που έγινε μεταξύ του Νίκου Μάνεση και του, πάντα ευγενικού, Άρη Καβατζίκη; Το ατόπημα εδώ ανήκει δυστυχώς στον τελευταίο, καθώς δεν τον ενημέρωσε εξαρχής ότι είναι στον αέρα. Αν ακουγόταν κάτι βαρύ, ποιον θα τιμωρούσε το ΕΣΡ; Τον Μάνεση ή το «Πάμε Δανάη;». Άντε να πούμε ότι ο κύριος Μάνεσης, που ούτε τον ξέρω ούτε με ξέρει προσωπικά, αντέδρασε πολύ αυστηρά. Δεν είναι όμως όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Άβολο και για τις δύο πλευρές, «δωράκι» για την Ελεονώρα Μελέτη. Που δεν μίλησε ποτέ δημόσια -λόγω συμβολαίου- για όσα (άκρως) δυσάρεστα είχαν συμβεί τότε μεταξύ τους στον Alpha, αλλά, λίγο πολύ, όλοι στον χώρο τα γνώριζαν. Θυμάμαι πρόπερσι που δούλευα στο Open, να προβάλλουμε το ρεπορτάζ της διαμάχης τους στο «Ευτυχείτε» υπέρ της Μελέτη και τη σύζυγο του Μάνεση, Φαίη Μαυραγάνη, να είναι στον χώρο του μακιγιάζ με μια τηλεόραση ανοιχτή από πάνω της. Να τώρα ένα πραγματικά άβολο σκηνικό.

Μιλώντας για άβολα σκηνικά, προφανώς και η Σίσσυ Χρηστίδου δεν επιθυμούσε να έρθουν οι κάμερες στα δικαστήρια. Πρόσεχε τώρα τι γίνεται εδώ. Από όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, υπάρχουν άλλα τόσα, και ακόμα παραπάνω, που δεν έχουν ακουστεί. Και για το καλό της οικογενειακής τους γαλήνης, καλό είναι να μην ακουστούν ποτέ. Δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα όμως να κρίνουμε δημόσια μέσα σε ένα τηλεοπτικό πλατό ποιος είναι καλός γονιός και ποιος λιγότερο καλός όταν δεν έχεις όλα τα δεδομένα. Δεν είναι τηλεοπτικό gossip αυτό, δεν είναι spoiler του GNTM. Κρεμάς στα μανταλάκια χαρακτήρες, καθοδηγείς ουσιαστικά την κοινή γνώμη, χωρίς να γνωρίζεις. Και αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

Θα θυμίσω απλά εδώ ότι η ίδια η Σίσσυ μου είχε πει στο ΟΚ! πριν από έναν μήνα ακριβώς ότι με τον Θοδωρή είχαν βρει τις ισορροπίες τους «μέχρι κάποιο βαθμό» και ότι τα παιδιά οφείλουν να είναι η προτεραιότητα όσων χωρίζουν: «Οπότε εκ των πραγμάτων βάζεις τον εγωισμό σου σε δεύτερο πλάνο και πορεύεσαι με αυτό».

Μεγάλη επιτυχία της Φαίης Σκορδά η εξομολόγηση της Σοφίας Αλιμπέρτη. Η Σοφία είναι ωραίος άνθρωπος, αν και έχω να της μιλήσω πολλά χρόνια. Θυμάμαι όμως ότι μου είχε ανοίξει το σπίτι της στο ξεκίνημά μου σε αυτή τη δουλειά και με είχε υποδεχτεί πολύ γλυκά. Σε μια εποχή που ήταν πολύ στα πάνω της και όλοι την κυνηγούσαν. Η Σοφία είναι μια γυναίκα που έβαλε τη ιδιωτική της ζωή πάνω από τη δημόσια, έχοντας καταλάβει ότι οι τηλεοπτικοί προβολείς δεν φωτίζουν αλλά τυφλώνουν την προσωπική ευτυχία.

Η χτεσινή εκπομπή της Φαίης σημείωσε 9,8% τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό, έκανε όμως 33,8% στις γυναίκες 15-24. Στο 9,5% η καθαρή επίδοση του Γιώργου Λιάγκα την Τρίτη, με την εκπομπή να χρειάζεται ενίσχυση στον σχολιασμό της ενότητας του lifestyle.

Μια μέρα κράτησε η χαρά στο Breakfast @Star αφού χτες έπεσε 4,5 μονάδες σε σχέση με τη Δευτέρα (6%), ενώ η Μπέττυ Μαγγίρα στο Open προηγήθηκε ελαφριά με 6,2%.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ