«Σμύρνη μου αγαπημένη». Μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα, που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Που μας έκανε να βουρκώσουμε από το δεύτερο κιόλας λεπτό. Τι να πει κανείς για τη αριστοτεχνική σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη, τo εκπληκτικό soundtrack , τα κοστούμια της Φωτεινής Δήμου. Μια Ταμίλα Κουλίεβα που κλέβει την παράσταση στον ρόλο της Αρμένισσας, τον Θοδωρή Κατσαφάδο σπαρακτικό στον ρόλο του παππά. Και φυσικά ο Λεωνίδας Κακούρης ως «βαρύς» Δημήτρης Μπαλτατζής σε άλλη μια ερμηνεία διεθνών προδιαγραφών. Αλλά και κύριος Γιάννης Βογιατζής που καταχειροκροτήθηκε στον ρόλο που είχε παίξει στο θέατρο ο Κώστας Βουτσάς.

Στο τέλος της επίσημης προβολής στο Μέγαρο Μουσικής, ο πρώην σύζυγος της Μιμής Ντενίση, Σωτήρης Πολύζος, σκούπιζε με μαντήλι τα δάκρυα της κόρης της, Μαριτίνας. Μια πολύ τρυφερή στιγμή μακριά από τις κάμερες, ενός ανθρώπου που συνεχίζει να αγαπάει το παιδί αυτό σαν να είναι δικό του. Στο τέλος η Μιμή, απευθυνόμενη στο κοινό είπε ότι αυτή η ταινία ας γίνει η αρχή για να μεταφερθούν και άλλες ιστορίες του Ελληνισμού στη μεγάλη οθόνη. Σου αρέσει δεν σου αρέσει η Μιμή Ντενίση, αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να την εφεύρουμε.

Η Μαριτίνα στην αγκαλιά του Σωτήρη Πολύζου λίγο μετά την προβολή της ταινίας.

Θα δούμε αύριο τελικά τον Μένιο Φουρθιώτη καλεσμένο στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, όπως γράφτηκε; Το κανάλι το διαψεύδει κατηγορηματικά. Η πληροφορία έκανε από χτες τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας αντιδράσεις αλλά τελικά αποδείχτηκε fake news.


Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαμε σήμερα την εύγλωττη τοποθέτηση της Ιωάννας Μαλέσκου για το θέμα των «Ράδιο Αρβύλα». «Έχω μάθει στη ζωή μου, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, να ζητάω συγγνώμη όταν αναλαμβάνω την ευθύνη των λόγων και των πράξεων μου, ακόμα και των συνεργατών μου ή μιας ευθύνης συνολικής. Όταν και εφόσον βέβαια την εννοώ και την πιστεύω» είπε μεταξύ άλλων η όμορφη Ιωάννα και, αν κρίνουμε από τον σάλο που δεν λέει να κοπάσει στα social media, πάρα πολλοί συμφωνήσαμε μαζί της. Η εκπομπή του ΑΝΤ1 χτες έκανε ρεκόρ τηλεθέασης φτάνοντας το 30%- αφού τη Δευτέρα πολύς κόσμος δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί για το επίμαχο θέμα.

Ο κατηγορούμενος της υπόθεσης πάντως είχε την όρεξη να γευματίσει σε εστιατόριο της Περαίας μετά το σκάνδαλο μαζί με τη νέα του σύζυγο. Αλλά τι να περιμένεις από κάποιον που περιέγραψε την αποτρόπαια πράξη του ως ένα απλό «ατόπημα».

Το πρόβλημα είναι πως το damage control που προσπάθησε -με όλο το είναι- να κάνει χτες ο Αντώνης Κανάκης δεν βρήκε πολλούς υποστηρικτές. Δυστυχώς η αίσθηση που άφησε ήταν ότι αυτό που τον ενδιέφερε κυρίως ήταν να διώξει τη σκόνη από πάνω του. Ζούμε σε μία ζοφερή περίοδο που ο θυμός εκδηλώνεται πιο εύκολα από ποτέ. Οπότε ίσως η ησυχία και η ψυχραιμία είναι αυτό που έχουμε περισσότερη ανάγκη -μαζί με την άμεση απονομή δικαιοσύνης για τα θύματα.


Πόσο όμορφα μίλησε χτες ο νεαρός πρωταγωνιστής της σειράς «Σασμός» Κώστας Νικούλι στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Όταν το ταλέντο συναντάει την ταπεινότητα και την αλήθεια, το πρόσημο βγαίνει πάντα θετικό. Μας ξενύχτησε αλλά άξιζε τον κόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ