Η Ρούλα Κορομηλά είναι μια καλεσμένη που όλοι θα ήθελαν να έχουν. Αν και δίνει πολύ σπάνια συνεντεύξεις, φέτος έχει δώσει ήδη τρεις: στην Ελένη Μενεγάκη, στο περιοδικό ΟΚ! και τώρα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Η Ρούλα Κορομηλά πόζαρε στον φωτογραφικό φακό της Ολυμπίας Κρασαγάκη για το περιοδικό ΟΚ!.

Η Ρούλα είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις με τόσο μεγάλο φορτίο στις αποσκευές της καριέρας της που θα μπορούσε να μιλάει κάθε εβδομάδα και πάλι να δίνει τίτλους. Διανύει τη δεκαετία των 60 -ποτέ δεν έκρυψε την ηλικία της και αυτό είναι προς τιμήν της- και είναι πιο σοφή από ποτέ. Χωρίς απωθημένα -πόσο κακό πράγμα άλλωστε να σε κυνηγάει αυτό που ήθελες, αλλά δεν μπόρεσες να κάνεις. Ταυτόχρονα η Ρούλα που έχουμε κάποιοι τη χαρά να έχουμε συναναστραφεί, είναι τρυφερή, προστατευτική, έχει χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Όλα στον υπερθετικό βαθμό.

Αυτή τη φορά, η φράση που είχε τη μεγαλύτερη αναπαραγωγή σε ιστοσελίδες και εκπομπές είχε να κάνει με τα επαγγελματικά της. «Δεν έχω απολύσει ποτέ κανέναν» είπε στον Γρηγόρη και τότε θυμήθηκα μια ιστορία που μας είχε απομακρύνει για αρκετά χρόνια. Ήταν η χρονιά που ξεκινούσε η Ναταλία Γερμανού στον Alpha και εκείνη βρισκόταν στη διεύθυνση ψυχαγωγίας του σταθμού. Εγώ συμμετείχα τότε στην εκπομπή της στον Sfera Radio οπότε είχαν θεωρήσει στον σταθμό ωραία ιδέα να βρεθώ και στην τηλεοπτική της παρέα. Κάναμε δοκιμαστικά, φωτογραφήθηκαμε για το πρόγραμμα της σεζόν, συμφωνήσαμε με την Αγλαϊα Λάτσιου τα οικονομικά, όλα ήταν κυριολεκτικά… μες στην καλή χαρά.

Λίγο πριν από την πρεμιέρα της εκπομπής η Ναταλία μου έδωσε συνέντευξη για το Downtown όπου θεώρησε πολύ έξυπνη ιδέα, παρά τη διαφωνία μου, να πει ότι και εκείνη, αν ήταν τηλεθεατής θα προτιμούσε το πρωινό της Σοφίας Αλιμπέρτη που σημείωνε ήδη μεγάλη επιτυχία στον ΑΝΤ1 τα Σαββατοκύριακα.

Μόλις δημοσιεύτηκε η συνέντευξη, η τότε διοίκηση του Alpha δεν αντέδρασε καθόλου ψύχραιμα. Πρώτα με τη Ναταλία και σε δεύτερη φάση με μένα που θεώρησαν ότι δεν προστάτευσα την παρουσιάστρια. Μιας και δεν είχα υπογράψει ακόμα τη σύμβαση, η απομάκρυνσή μου έγινε ψυχρά (όπως γίνεται συνήθως στην τηλεοπτική μας πραγματικότητα) και με συνοπτικές διαδικασίες -τη θέση μου πήρε ο Σάββας Πούμπουρας.

Ρωτώντας ποιος είχε ζητήσει την απομάκρυνσή μου, η απάντηση που είχα πάρει, ανεπίσημα μεν, από επίσημα χείλη δε, (δεν έχει σημασία πια το όνομα) ήταν: Η Ρούλα Κορομηλά. Με την οποία Ρούλα πίστευα μέχρι τότε ότι είχα άριστη σχέση. Εγώ τη θαύμαζα και εκείνη έδειχνε ότι με εκτιμούσε. Δεν της τηλεφώνησα ποτέ να μάθω τον λόγο, αλλά ομολογώ ότι της το είχα κρατήσει νιώθοντας αδικημένος, καθώς είχα ήδη απορρίψει μια τηλεοπτική πρόταση με περισσότερα χρήματα για να δουλέψω με τη φίλη μου τη Ναταλία.

Φυσικά ο χρόνος μαλακώνει όλα τα δυσάρεστα αισθήματα, και κάποια στιγμή βρεθήκαμε ξανά με τη Ρούλα. Εκείνη γνώριζε το παράπονό μου από τρίτους και σε ανύποπτο χρόνο μου είπε «ξέρεις, δεν ήταν τότε δική μου απόφαση η απομάκρυνσή σου, όσο και κάποιοι σου έλεγαν το αντίθετο». Είναι η στιγμή που ξέρεις ότι ο άνθρωπος που στέκεται απέναντί σου, δεν λέει ψέματα. Ήταν η Ρούλα Κορομηλά, δεν είχε λόγο να το κάνει. Τα μεγέθη μας άλλωστε ήταν μη συγκρίσιμα. Και όπως έμαθα τυχαία αργότερα, όντως δεν ευθυνόταν εκείνη, αλλά ένα άλλο στέλεχος του σταθμού. Και η Ναταλία ήταν τόσο μουδιασμένη από το… μάλωμα που δεν είχε αντιδράσει.

Εξάλλου πάντα άκουγα ιστορίες για το πόσο δενόταν με τους συνεργάτες της, ειδικά με τους νεότερους ήταν λίγο μαμά. Αυστηρή μαμά βέβαια με απαιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα πολύ δοτική και πάντα παρούσα. Η ζωή που της τα χάρισε όλα απλόχερα -δόξα, χρήματα, έρωτες- αλλά της πήρε για ένα μεγάλο διάστημα το πιο σημαντικό: Την υγεία. Η Ρούλα πλήρωσε ίσως όσο καμία σύγχρονη εγχώρια σταρ το τίμημα της αναγνωρισιμότητας. Ένα σοβαρό αυτοάνοσο, ένα μικρό αόρατο «τέρας» την έκανε να μην μπορεί ούτε να αυτοεξυπηρετηθεί. Εξαφανίστηκε από όλους, δεν «πούλησε» ποτέ το δράμα της, δεν ήθελε να τη λυπηθεί κανένας, ελάχιστοι άνθρωποι βρίσκονταν δίπλα της.

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν φυσικά και τώρα η Ρούλα, χωρίς να αγχώνεται για την εικόνα της, χωρίς να έχει κάτι να αποδείξει, έχει επιστρέψει στο Mega, το κανάλι που έκανε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, το «Μπράβο».

Η Ρούλα Κορομηλά με τον Σάκη Ρουβά σε γιορτινό «Μπράβο». (Πέτρος Νικολαρέας/NDP)

Μπράβο θα της πούμε και εμείς, και ας έχει ακούσει χιλιάδες μπράβο στη ζωή της. Μπράβο Ρούλα που συνεχίζεις να υπάρχεις ανάμεσά μας και να παραδίδεις μαθήματα τηλεοπτικού ήθους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ