Η εθνική μας παρουσιάστρια, όπως αποκαλούσαν ήδη από τη δεκαετία του ’90 τη Ρούλα Κορομηλά, επέστρεψε τηλεοπτικά τη στιγμή που δεν το περίμενε κανείς. Ως οικοδέσποινα στο «Σπίτι με το Mega» τα βράδια του Σαββάτου. Κάνει την πρώτη της φωτογράφιση στο ΟΚ! και δίνει την πρώτη της συνέντευξη σε περιοδικό μετά από χρόνια. Πράγματα για τα οποία μιλά δεν έχουν ειπωθεί ποτέ ξανά από τα δικά της χείλη.

«Θα φας κάτι ξυλιές που με τρέχεις να φωτογραφηθώ με όλη μου την κούραση!» μου φωνάζει στο τηλέφωνο και μετά ξεκαρδίζεται στα γέλια. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμφωνία της με το Μεγάλο Κανάλι τής ζητούσαμε να φωτογραφηθεί, αλλά εκείνη ήθελε πρώτα να πάρει η εκπομπή τον δρόμο της. Εξάλλου η ίδια, όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν είναι από τις παρουσιάστριες που απλά εμφανίζονται στο πλατό για το γύρισμα, αλλά συμμετέχει καθημερινά στην προετοιμασία μιας εκπομπής. Ευτυχώς, σύμμαχός μας στάθηκε ο Αντώνης Δημητριάδης, project manager στο «Σπίτι με το Mega» και ένας από τους ανθρώπους που εκείνη πλέον εμπιστεύεται περισσότερο. Γιατί η Ρούλα έχει αυτό το χάρισμα. Να δένεται πολύ με τους στενούς της συνεργάτες, να τους κάνει μέλη της οικογένειάς της και να τους βάζει στο σπίτι της, όπως βάζει το τηλεοπτικό κοινό, που την ακολουθεί πιστά περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

«Σπίτι με το Mega», η τηλεοπτική επιστροφή της σεζόν. Πες μου την πρώτη σου αντίδραση όταν σου το είπαν. Ο Αντώνης Δημητριάδης έκανε την κίνηση αν δεν κάνω λάθος.

Σκέφτομαι πάντα πολύ κάθε πρόταση που μου γίνεται, ωστόσο στη συγκεκριμένη είπα αμέσως «ναι» καθώς είχα παρουσιάσει ξανά την εκπομπή, γνώριζα τους ανθρώπους της και είχα εξαιρετική εμπειρία από τις εκπομπές με τον Αντώνη Ρέμο και τον Σταμάτη Σπανουδάκη. Ο Αντώνης Δημητριάδης ήρθε στο σπίτι μου και μου έκανε την πρόταση. Ήταν ευθύς, συγκεκριμένος και ευγενής και μου έδωσε να καταλάβω πως το επιθυμούσε διακαώς. Ο τρόπος του ήταν τέτοιος που δεν μπόρεσα να αρνηθώ – πρώτη φορά είπα «ναι» τόσο άμεσα ενώ ήμουν και σε άλλες συζητήσεις. Στη συνέχεια φυσικά το συζήτησα και με τους ανθρώπους του καναλιού, οι οποίοι με υποδέχτηκαν με την ίδια θέρμη και ευγένεια.

Είχες άγχος στο πρώτο γύρισμα;

Πάντα στα πρώτα πέντε λεπτά έχω άγχος όταν βγαίνω on camera, πόσο μάλλον στις πρεμιέρες! Είμαι παντρεμένη με αυτό και δεν μπορώ να πάρω διαζύγιο… Στις πρεμιέρες, δε, το άγχος, το τρακ στα πρώτα λεπτά γίνεται θηρίο. Το τρακ με κυριεύει σε κάθε εκπομπή, αλλά ως διά μαγείας στη συνέχεια εξαφανίζεται.

Πολλοί λένε ότι θα ήθελαν να σε δουν και σε ένα talk show.

Παλιότερα συνήθιζα να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια για τα επαγγελματικά μου. Πλέον όχι. Παρουσιάζω το «Σπίτι με το Mega» αυτή τη στιγμή και είμαι απόλυτα αφοσιωμένη σε αυτό. Απολαμβάνω αυτό που κάνω τώρα και δεν αγχώνομαι για το αύριο, που ούτως ή άλλως δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Έχετε συζητήσει και άλλα πρότζεκτ με το κανάλι;

Αυτό που διδάχθηκα είναι πως η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές. Έχω αποφασίσει να ζω το τώρα, το σήμερα, δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό.

Τα ιταλικού τύπου υπερθεάματα που παρουσίαζες θα μπορούσαν να επαναληφθούν με επιτυχία;

Καταρχάς, να πω ότι αυτό που στην Ελλάδα λέμε «σόου ιταλικού τύπου» είναι λάθος, δεν υφίσταται, δεν υπάρχει άλλωστε ένας μόνο τύπος σόου στην Ιταλία. Επικράτησε λανθασμένα να ονομάζονται έτσι τα σόου ποικίλης ύλης, τα variety shows, όπως είναι η ονομασία του είδους στο εξωτερικό, σόου που δεν έχουν περιοριστικό format και χωράνε σχεδόν τα πάντα. Αυτό έγινε επειδή φέραμε τη δεκαετία του ’90 κορυφαίους επαγγελματίες από την Ιταλία για να συμβάλουν με την τεχνογνωσία τους. Τέτοια σόου υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη παντού στον κόσμο, προσαρμόζονται στα σύγχρονα δεδομένα και στις απαιτήσεις του κοινού. Η ανάγκη για ψυχαγωγία υπάρχει πάντα.

Μετά από τόσα χρόνια, τα νούμερα τηλεθέασης έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν –είτε θετικά είτε αρνητικά– τη διάθεσή σου;

Όπως έχω ξαναπεί, με ενδιαφέρουν πάντα τα νούμερα, αλλά δεν αποτελούν αυτοσκοπό της δουλειάς μου. Ωστόσο, κάθε άνθρωπος, όποια δουλειά και αν κάνει, επιθυμεί αυτό που κάνει να έχει ανταπόκριση. Δεν κάνω τηλεόραση για εμένα αλλά για τον κόσμο. Επίσης, μην ξεχνάμε πως τα νούμερα κρίνουν το μέλλον εκπομπών και παρουσιαστών. Είναι φυσικό να με χαροποιούν όταν είναι καλά και να με προβληματίζουν όταν δεν είναι τα αναμενόμενα. Όπως έχω διαβάσει κάπου, «η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Εκείνο που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις».

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ