«Περαστικά σας και με τις υγείες σας»

Με αυτή τη φράση ολοκληρώνεται η σημερινή απάντηση του ΣΚΑΪ στον Αντώνη Κανάκη μετά τη χτεσινή αιχμηρή τηλεοπτική του τοποθέτηση μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Μια κόντρα που κρατάει 4 ολόκληρα χρόνια και πυροδοτήθηκε ξανά την περασμένη εβδομάδα μετά τη δικαστική απόφαση που δικαίωσε το κανάλι του Φαλήρου. «Η πεμπτουσία του λαϊκισμού» ήταν η σύνοψη της αντίδρασης των «Ράδιο Αρβύλα» που ακολούθησε λίγες ώρες μετά.

Ο Αντώνης Κανάκης, στα 55 του χρόνια, παραμένει ένα blue chip στην εγχώρια αγορά. Η επιτυχία των «Ράδιο Αρβύλα» ακόμα και μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις γύρω από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, παραμένει αναλλοίωτη. Χτες η εκπομπή σημείωσε 20,7% στο δυναμικό κοινό (781000 τηλεθεατές) δίνοντας μεγάλη ώθηση και στη σειρά «Η Μάγισσα» που ακολουθεί.

Το θέμα με τον Αντώνη Κανάκη είναι ότι, εκτός από μεγάλη μερίδα του κοινού που τον ακολουθεί πιστά, έχει πολλούς ανθρώπους του χώρου μας απέναντί του: Από τον Γιώργο Λιάγκα και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου μέχρι τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Χρήστο Νικολαϊδη που τον είχε χαρακτηρίσει τον περασμένο Μάρτιο «αισχρό λασπολόγο, χυδαίο και απαράδεκτα υβριστή». Προφανώς και ούτε εκείνος θα ήθελε να έχει σχέση μαζί τους, οπότε παραμένουμε στο «συμφωνούμε ότι δεν θέλει να βλέπει ο ένας τον άλλον» και προχωράμε.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο για ένα κανάλι να διαχειριστεί τον Αντώνη Κανάκη, ο οποίος απαιτεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο (και την ευθύνη) του περιεχομένου του. Αυτή εξάλλου είναι και η μεγαλύτερη κατάκτησή του, όπως και το να αποφασίζει εκείνος πότε αρχίζει και τελειώνει η σεζόν (του). Το γεγονός ότι εδώ και 25 χρόνια δεν έχει καταφέρει κάποιος να τον διαδεχτεί, σημαίνει πολλά. Όπως δεν σημαίνει όμως ότι αυτή η πορεία δεν είχε και κάποιες στιγμές που ελπίζω ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε να επαναλάβει. Αφήνουμε αυτό εδώ:

Πού υπογράφω παρακαλώ;

Ένας μικρός τηλεοπτικός σάλος προκαλείται κάθε μέρα πλέον με τα σενάρια που κυκλοφορούν για το τηλεοπτικό μέλλον των παρουσιαστών που λήγουν τα σύμβολαιά τους. Βασικά μόνοι μας το ζούμε, όταν θες να κρατήσεις κάτι μυστικό το καταφέρνεις -ποιος ξεχνάει την περιβόητη μεταγραφή του ζεύγους Λιάγκα – Σκορδά από το Mega στον ΑΝΤ1. Η Φαίη Σκορδά μπορεί να λέει ότι δεν γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει την επόμενη σεζόν, το κανάλι πάντως διαψεύδει τις πληροφορίες περί μετακίνησής της στη ζώνη 3-5 το μεσημέρι λέγοντας ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο.

Η Ελένη Μενεγάκη δεν έχει κάνει ακόμα επίσημο ραντεβού, ο Μουτσινάς φλερτάρει με τον Alpha, η Δανάη Μπάρκα περιμένει, η Σίσσυ δεν θέλει να αποχωριστεί το Σαββατοκύριακο (την καταλαβαίνουμε), η Ζήνα Κουτσελίνη δεν έχει λόγο να μην ανανεώσει για του χρόνου, η Σταματίνα Τσιμτσιλή δεν θα έλεγε όχι και για μια δεύτερη εκπομπή τύπου «Πρωταγωνιστές» (της αξίζει), ο Γρηγόρης Αρναούτογλου κλίνει προς τον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Λιάγκας παραμένει στην πρωινή ζώνη αλλά το πρόβλημα με τα έσοδα από τις τοποθετήσεις προϊόντων παραμένει και το Star δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα επιστρέψει η «Φάρμα» ή το «GNTM» το φθινόπωρο.

Μπλοκαρισμένοι κι οι δυο

Θυμάστε που σας λέγαμε εδώ, ότι κάποια τηλεοπτικά πρόσωπα παίρνουν πιο σοβαρά τον εαυτό τους από ό,τι χρειάζεται; Μόλις γράψεις ένα πράγμα που δεν τους αρέσει, ξεχνάνε σε ένα δευτερόλεπτο ό,τι καλό έχεις πει για εκείνους και σου κάνουν μούτρα. Παλιά με στεναχωρούσε αυτό, νομίζω είχα αυτή την ανάγκη που έχουν πολλοί άνθρωποι να τους συμπαθούν όλοι. Οι δημόσιες σχέσεις είναι ένα απαραίτητο μέρος της δουλειάς μας, μιλάμε καθημερινά με αρκετούς ανθρώπους που δεν θα βάζαμε στο σπίτι μας. Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι αν δεν είχαμε μία συγκεκριμένη επαγγελματική θέση, πολλοί από αυτούς θα μας έκαναν γενικώς… unfollow χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μιλώντας για unfollow, ο Γιώργος Λιάγκας (21,5% στο σύνολο κοινού χτες) φάνηκε να ρίχνει γέφυρες σήμερα στον Δημήτρη Ουγγαρέζο μέσα από την εκπομπή του. Νομίζω ότι μία συγγνώμη θα ήταν αρκετή για να λύσει αυτή τη διαφορά που είχε προκύψει μετά από μια σειρά σκληρών σχολίων του πρώτου για το πρόσωπο του δεύτερου.

Κάθε Πέμπτη βράδυ θα προβάλλεται η νέα εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού στο Open, ενώ σιγά σιγά δρομολογείται η… επέλαση της Αννίτας Πάνια και τις καθημερινές μετά τις πολύ καλές επιδόσεις που σημείωσε το Σαββατοκύριακο. Προχωράνε και οι συζητήσεις για την επιστροφή του The Booth, αυτή τη φορά στη βραδινή ζώνη, αλλά η ημερομηνία της πρεμιέρας σίγουρα δεν πλησιάζει ακόμα.

Τηλεθέαση: Οι εκπλήξεις της Δευτέρας

20,2% έκανε χτες η Φαίη Σκορδά στις γυναίκες 15-24 (6,8% στο δυναμικό κοινό).

Το Survivor εξακολουθεί να σημειώνει τις υψηλότερες επιδόσεις του στο κοινό 65+ (21,5%).

Η Ελεονώρα Μελέτη ροκανίζει σιγά σιγά τη διαφορά με το Happy Day στο κοινό 18-54 (11,5% – 14,3%). Σε απόλυτο αριθμό τηλεθεατών μάλιστα πέρασε μπροστά με ελάχιστη διαφορά (170000- 169000).

22,2% σημείωσε το Breakfast @Star στις γυναίκες 25-44, το αγαπημένο target group των διαφημιστών.

998 χιλιάδες τηλεθεατές παρακολούθησαν τη «Γη της Ελιάς», 812 χιλιάδες τη «Μάγισσα», 639 χιλιάδες το Survivor και 540 χιλιάδες το Master Chef.

Το Mega πήρε ξεκάθαρη πρωτιά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων τόσο στο σύνολο (15,7%) όσο και δυναμικό (15,6%).

Πρώτο κανάλι στο σύνολο ημέρας το Mega (14,7%) ενώ στο δυναμικό πέρασε μπροστά το Star (13,1%).

Διπλάσια, σχεδόν, νούμερα από το «Μεγάλο Παζάρι» σημειώνουν οι «Αμφιβολίες» στη μεσημεριανή ζώνη του Alpha.

Τι έβλεπε το 33,8% των νεαρών αντρών 15-24 από τις 12 μέχρι τη 1 το μεσημέρι; Το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ! Ακριβώς πριν, το ποσοστό του ίδιου κοινού που ήταν συντονισμένο στο «Πρωίαν σε είδον» ήταν 0.

Διαβάστε επίσης: Η αντίδραση του Μάστορα, το δοκιμαστικό για τον ρόλο της Μαρινέλλας στην ταινία για τον Καζαντζίδη και η αλήθεια για την Τσιμτσιλή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ