Μια plus size νευρικιά

Έξι γράμματα ήταν αρκετά για να προκαλέσουν τον τηλεοπτικό διχασμό της ημέρας. Η καταξιωμένη Άλκηστις Πρωτοψάλτη αφαίρεσε τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνις» και οι φανατικοί υπέρμαχοι της πολιτικής ορθότητας (ή τουλάχιστον όσοι θέλουν να δείχνουν έτσι για να τους αγαπάει το Twitter) έσπευσαν να τη σηκώσουν στα χέρια. Οι υπόλοιποι διαφωνήσαμε, όχι γιατί δεν αγαπάμε τους ευτραφείς (και το Twitter) αλλά γιατί εμείς τελικά καταλήγουμε να «ποινικοποιούμε» τις λέξεις.

Αν ο «Άδωνις» γραφόταν σήμερα, το πιθανότερο είναι ότι η λέξη «χοντρός» δεν θα υπήρχε στους στίχους. Πριν από 40 χρόνια όμως δεν ενοχλούσε κανέναν, ούτε θα σκεφτόταν κανείς αν ήταν ρατσιστικό υπονοούμενο. Ο κακοπροαίρετος εξάλλου θα βρει τον τρόπο να σκεφτεί αρνητικά, ό,τι και αν κάνεις. Σίγουρα η κοινωνική ευαισθησία και η ενσυναίσθηση είναι βασικό ζητούμενο αλλά γύρω μας συμβαίνουν και ακούγονται πολύ πιο ανησυχητικά πράγματα από μια χοντρή που πάει στον Άδωνη για καφέ. Άσε που τελικά μάθαμε σήμερα από τον Σταμάτη Κραουνάκη ότι η περιβόητη «χοντρή» ήταν τελικά άντρας και μάλιστα διάσημος.

Σοφία ορθή (και περιζήτητη)

Η Φαίη (απ΄ το Σοφία) Σκορδά κάνει την προσπάθειά της στη μεσημεριανή ζώνη του ΣΚΑΪ και οι «Αταίριαστοι» την αγάπησαν πάλι, αφού διπλασίασαν τις επιδόσεις τους επιστρέφοντας στην ώρα (αλλά και το στούντιο) που ήθελαν. Με το συμβόλαιό της να λήγει το καλοκαίρι και τα σενάρια σχετικά με την επιστροφή στον ΑΝΤ1 πληθαίνουν, μια νέα φήμη αρχίζει να αποκτάει πιο δυνατή φωνή: Επιστροφή στο Mega το καλό. Στην πραγματικότητα εκεί το παιχνίδι θα το ορίσει η Ελένη Μενεγάκη. Αν τελικά αποχωρήσει, τα δεδομένα στην πρωινή και μεσημεριανή ζώνη του καναλιού θα αλλάξουν ριζικά και σίγουρα ανοίγει εκεί ο δρόμος για τη Φαίη, αφού μαζί με την Ελένη και την Κατερίνα Καινούργιου έχουν την μεγαλύτερη εμπορική απήχηση στην αγορά. Εξάλλου, όπως έχει γίνει γνωστό, τόσο η Ελεονώρα Μελέτη όσο και Δανάη Μπάρκα έχουν συμβόλαια μόνο για φέτος με option ανανέωσης από τον σταθμό για μια σεζόν ακόμα.

(Instagram/ fayskorda)

Τι συμβαίνει με την Έλενα Παπαρίζου;

Όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Πουλόπουλος στη «Super Κατερίνα», η Έλενα Παπαρίζου δεν θα συνεχίσει στο The Voice αλλά θα κάνει ταξιδιωτική εκπομπή αφιερωμένη στις μουσικές παραδόσεις κάθε νομού της χώρας. Η πληροφορία σωστή, αλλά το update απαραίτητο. Φέτος ο ΣΚΑΪ αποφάσισε να ξεκουράσει το προϊόν που είχε δείξει πέρσι έντονα σημάδια κόπωσης. Του χρόνου όμως το φθινόπωρο στις προθέσεις του καναλιού είναι να επιστρέψει δριμύτερο και το όνομα της Έλενας Παπαρίζου παραμένει στα πλάνα της εταιρείας παραγωγής ΑΛΛΑ και της ίδιας.

Η ταξιδιωτική εκπομπή που είχε συμφωνήσει να παρουσιάσει η Έλενα επρόκειτο να βγει τη φετινή σεζόν στον ΑΝΤ1, που δεν θα υπήρχε εμπλοκή με τον ΣΚΑΪ. Η αποχώρηση όμως του Τζώρτζη Ποφάντη φαίνεται ότι συνοδεύεται και με την απόφαση του σταθμού να κρατήσει αποστάσεις από την εταιρεία παραγωγής που θα αναλάμβανε το project. Γι’ αυτό κιόλας δεν είχε υπάρξει καμία επικοινωνία εδώ και αρκετό καιρό με την τραγουδίστρια…

Face off

Μπορεί να γίνονται επαφές για το Your Face Sounds Familiar, ακούγεται όμως ότι η τελική έγκριση δεν έχει δοθεί ακόμα από τη διοίκηση του σταθμού για οικονομικούς λόγους. Εξάλλου τις Κυριακές ο ανταγωνισμός θα περιλαμβάνει και ισχυρή μυθοπλασία αλλά και το Survivor που επιστρέφει με πιο… αθλητικές βλέψεις και λιγότερο τοξικό ριάλιτι.

Οι πρώτες επαφές έχουν ήδη γίνει και για το Just The Two of Us που επιστρέφει στον Alpha με τον Νίκο Κοκλώνη στο δεύτερο μισό της σεζόν και εκτός απροόπτου, την ίδια all star κριτική επιτροπή.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ