Από το πρωί της Τρίτης κάνει τον γύρο του διαδικτύου η πληροφορία ότι ο μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντα τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, σκοπεύει να μετακομίσει στην Αθήνα μαζί με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ. Η είδηση απέκτησε μάλιστα πολιτικές διαστάσεις στην αναπαραγωγή της, καθώς γράφτηκε ότι σκοπεύει να ιδρύσει φιλοβασιλικό κόμμα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, στο δείπνο που έγινε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία ο Παύλος ενημερώθηκε για όσα ακούγονταν τις προηγούμενες ώρες, όπως μαθαίνουμε, από Έλληνες καλεσμένους του. Η κουβέντα μάλιστα αυτή έγινε στο lobby του ξενοδοχείου μετά τα μεσάνυχτα και αφού οι περισσότεροι είχαν αποσυρθεί. Ο ίδιος διασκέδασε τις φήμες, αφού όλοι εκεί γνώριζαν ήδη ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Τα τελευταία χρόνια εξάλλου διαμένει με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη, αν και ταξιδεύει πολύ συχνά στην Ευρώπη.

Όπως μας μετέφεραν, η αλήθεια είναι ότι πλέον σκοπεύει να επισκέπτεται πιο συχνά την Ελλάδα για να βλέπει τη μητέρα του, όχι όμως να μετακομίσει μόνιμα. Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν θα έβρισκε σύμφωνη ούτε τη Μαρί Σαντάλ ούτε τα παιδιά τους. Φυσικά καμία πηγή μας κοντά στην οικογένεια δεν επιβεβαιώνει και τις άλλες -και σαφώς πιο σοβαρές- φήμες σχετικά με επικείμενη ίδρυση κόμματος.

Ο Παύλος με την Άννα Μαρία.

Προς το παρόν, το μόνο που ισχύει είναι ότι ο Παύλος θα μείνει για ένα ακόμα δεκαήμερο, περίπου, στην Αθήνα, για να τακτοποιήσει όλα τα διαδικαστικά θέματα που έχουν προκύψει. Απόψε μάλιστα θα συναντηθεί ξανά με τον αδελφό του Νικόλαο και τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ στην οικία τους στο Καστρί.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ και ο Νικόλαος.

Όσο για μια άλλη πληροφορία που ανέφερε ότι ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και η σύζυγός του Λετίσια αναχώρησαν για τη Μαδρίτη αμέσως μετά την κηδεία, αυτόπτες μάρτυρες το διαψεύδουν λέγοντας ότι το βασιλικό ζευγάρι ήταν μέχρι αργά στο ξενοδοχείο και συνομίλησαν για αρκετή ώρα σε χαλαρό κλίμα με τους άλλους καλεσμένους.

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και η βασίλισσα Λετίσια.

Παράλληλα, επειδή έγινε πολύς λόγος για τη μεγαλοπρέπεια των δείπνων που παρέθεσε η οικογένεια του τέως βασιλιά, αξίζει να αναφερθεί ότι πραγματοποιήθηκαν με την οικονομική συμβολή επιφανών εφοπλιστικών οικογενειών της χώρας μας, που διατηρούσαν όλα αυτά τα χρόνια στενές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο αλλά και την Άννα Μαρία. Εξάλλου, η τελευταία θα συνεχίσει να διαμένει στο πολυτελές διαμέρισμα στο Κολωνάκι που της έχει παραχωρήσει γνωστός Έλληνας πλοιοκτήτης που έδωσε το «παρών» στην κηδεία με τη σύζυγό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ