Μια μέρα διαφορετική από τις άλλες έζησε η Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Το «παρών» έδωσαν οι πιο σημαντικοί βασιλικοί οίκοι της Ευρώπης, αλλά και επιφανή πρόσωπα από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας. Ο αποχαιρετισμός στον τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας ολοκληρώθηκε με ένα γεύμα για 170 άτομα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Θεοδώρα, Νίνα Φλορ, Τατιάνα Μπλάτνικ.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι υψηλοί καλεσμένοι αναχωρούν σήμερα για τις χώρες τους. Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία έχει γίνει πόλος έλξης για δεκάδες ρεπόρτερ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Η Τατιάνα με τον Νικόλαο.

Το επόμενο πρωί από την κηδεία, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο την Τατιάνα Μπλάτνικ με τη μητέρα της, Μαρί Μπλανς Μπίερλαϊν.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Το πρωινό» της Τρίτης, η σύζυγος του Νικόλαου ξεπροβόδισε τη μητέρα της στην είσοδο του ξενοδοχείου. Την αποχαιρέτισε πριν εκείνη επιστρέψει στην πατρίδα της. Ήταν μια τρυφερή στιγμή που απαθανάτισαν οι κάμερες.

Δείτε το βίντεο:

Θυμίζουμε πως η Τατιάνα Μπλάτνικ είχε ανεβάσει ένα πολύ συγκινητικό κείμενο για τον εκλιπόντα πεθερό της. «Είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις μια ανάρτηση φωτογραφίας όταν θέλεις να πεις τόσο πολλά και δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν πόσο υπέροχος άνθρωπος ήσουν και πόση ευλογία και τιμή νιώθω που είμαι μέλος της δεμένης και αγαπημένης σου οικογένειας» έγραψε δείχνοντας τη θλίψη της για τον θάνατο του πεθερού της και τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

«Είναι όμως περισσότερα από αυτά -τα τελευταία χρόνια έμαθα τι σημαίνει πραγματικά «αγάπη για την χώρα μου» και είδα πώς την μετέδωσες στα παιδιά σου και μέσα από τον Νικόλαο και σε εμένα. Σε ευχαριστώ, η αφοσίωσή σου, το φως σου και η αγάπη σου ζει μέσα από εκείνους. Ήταν τιμή μου να είμαι νύφη σου» συνέχισε η Τατιάνα Μπλάτνικ.

«Χρυσός Ολυμπιονίκης για την Ελλάδα σε ηλικία 20 ετών, βασιλιάς, σύζυγος, αδερφός, πατέρας, παππούς, αθλητής με μαύρη ζώνη στο καράτε, φίλος, πεθερός και τόσα άλλα – αναπαύσου εν ειρήνη μεγαλειότατε» κατέληξε η σύζυγος του Νικόλαου σημειώνοντας ότι θα της λείψει και θα τον αγαπά για πάντα.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ συνόδευσε το συγκινητικό κείμενό της με μερικές φωτογραφίες από καθημερινές τους στιγμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ