Με μόνη εξαίρεση τον Νικόλαο με την Τατιάνα Μπλάτνικ που ζουν στην Αθήνα και τον Παύλο με την Μαρί Σαντάλ που πλέον θα ζουν στην Ελλάδα, τα υπόλοιπα τρία παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ζουν στο εξωτερικό.

Ο Νικόλαος, ο Φίλιππος, ο Παύλος, η Αλεξία και η Θεοδώρα βρέθηκαν σήμερα στην Μητρόπολη Αθηνών όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στη συνεχεία στο Τατόι, όπου έγινε η ταφή.

Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανέλαβε να πει δυο λόγια μετά το τέλος της εξόδιου ακολουθίας. Ο συγκινητικός επικήδειος του Παύλου είχε αναφορές στις στιγμές ορόσημο στη ζωή του πατέρα του.

Ο Παύλος, είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας παντρεύτηκε το 1995 τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ, στο Λονδίνο, και απέκτησαν μαζί πέντε παιδιά. Ζουν μόνιμα στη Νέα Υόρκη, όμως, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν, πρόκειται να μετακομίσουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Ο Φίλιππος, ο Παύλος και ο Νικόλαος.

Με τα παιδιά τους να έχουν μεγαλώσει το ζευγάρι αισθάνεται έτοιμο να δηλώσει μόνιμη κατοικία το σπίτι της οικογένειας στα βόρεια προάστια και στη Νέα Ερυθραία. Σε αυτό το σπίτι μάλιστα έμεναν όταν έρχονταν στην Ελλάδα. Αυτό θα γίνει μέσα στο 2023. Η απόφαση αυτή είχε παρθεί ανεξάρτητα από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς ήταν κάτι προγραμματισμένο.

Ο Νικόλαος, το τρίτο κατά σειρά παιδί του, ο οποίος μαζί με με τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ, ζει στο σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί, το οποίο έχουν νοικιάσει. Παντρεύτηκαν το 2010 στις Σπέτσες και ακολούθως εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα.

Η μεγαλύτερη κόρη του Κωνσταντίνου και της Αννας Μαρίας, Αλέξια, ζει στα Κανάρια Νησιά με τον ισπανικής καταγωγής σύζυγό της, Κάρλος Μοράλες Κιντάνα και τα τέσσερα παιδιά τους.

Στη Νέα Υόρκη ζει, επίσης, ο μικρότερος γιος του Κωνσταντίνου, Φίλιππος, μαζί με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ, με την οποία παντρεύτηκαν στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2021.

Η μικρότερη κόρη της οικογένειας, Θεοδώρα, ζει στο Λος Αντζελες και ακολουθεί το όνειρό της ως ηθοποιός. Είναι και η μοναδική από τα πέντε παιδιά που δεν έχει παντρευτεί.

Aπό αριστερά: Θεοδώρα, Νίνα Φλορ, Τατιάνα Μπλάτνικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ