Το «Βραχιόλι της φωτιάς» έχει καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό τόσο με την πρεμιέρα του στην ΕΡΤ όσο και στη διαδικτυακή του προβολή στο Ertflix. Η πρωταγωνίστρια της σειράς, Ελισάβετ Μουτάφη αποκάλυψε το μεσημέρι της Πέμπτης ενδιαφέροντα trivia για τη σειρά.

  1. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ενθουσιάστηκε τόσο με τη σειρά που πήρε τηλέφωνο την Ελισάβετ Μουτάφη για να την συγχαρεί για τον ρόλο της Μπενούτα. «Ήταν πολύ συγκινητικό που με πήρε γιατί τον εκτιμώ πάρα πολύ για τη δουλειά του -δεν έχουμε δουλέψει μαζί» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρωταγωνίστρια. Σε αυτούς όμως που επικοινώνησαν μαζί της ήταν ακόμα η Μιμή Ντενίση, ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου, η Πέγκυ Τρικαλιώτη και πολλοί ακόμα.
  2. Το «Βραχιόλι της φωτιάς» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας Μαγρίζου στο οποίο περιγράφει την πραγματική ιστορία της οικογένειάς της. Στην avant premiere της σειράς στη Θεσσαλονίκη, οι ηθοποιοί γνώρισαν κάποια από τα μέλη της.
  3. Στο γύρισμα μιας σκηνής η Ελισάβετ Μουτάφη έκλαψε ταυτόχρονα με τον συμπρωταγωνιστή της Νίκο Ψαρρά. Υπήρξε όμως ακόμα μία σκηνή πολύ έντονης φόρτισης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, στο φινάλε της σειράς.
  4. Μέσα από τη σειρά μάθανε και οι πρωταγωνιστές της την ιστορία αλλά και οι τηλεθεατές πράγματα που δεν διδάχτηκαν ούτε στο σχολείο για τη ζωή των Εβραίων.
  5. Για τον ρόλο της Μπενούτα η Ελισάβετ Μουτάφη δεν πέρασε από οντισιόν. Την πρότειναν οι συντελεστές της σειράς και δέχτηκε νιώθοντας ευτυχισμένη για τη δουλειά αυτή.
  6. Τα γυρίσματα διήρκησαν 3 μήνες και πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ