Το «Παιχνίδι του καλαμαριού» (Squid Game), η νοτιοκορεάτικη τηλεοπτική σειρά, στην οποία υπερχρεωμένοι άνθρωποι ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε ένα θανατηφόρο τουρνουά, έχει γίνει η κορυφαία σειρά του Netflix σε 90 χώρες.

Το σενάριο, είναι το εξής: Άνδρες και γυναίκες που έχουν τεράστια χρέη, μπαίνουν με την συγκατάθεσή τους σε κάτι εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε ένα νησί και υποβάλλονται σε δοκιμασίες ζωής και θανάτου.

Αυτές οι δοκιμασίες έχουν ως πηγή έμπνευσης διάφορα παιχνίδια που έπαιζαν οι Κορεάτες μικροί, με την διαφορά όμως οτι όποιος χάνει, αυτομάτως χάνει και την ζωή του μαζί, ενώ όποιος κερδίζει, απλά επιβιώνει και φτάνει ένα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο χρηματικό έπαθλο.

Αυτό που εντυπωσίασε όμως το κοινό της σειράς είναι το περίεργο σκηνικό της με την γιγάντια σκάλα η οποία οδηγεί στους χώρους των παιχνιδιών. Το πολύχρωμο αυτό σκηνικό φαίνεται πως έχει πάρει την έμπνευση του από ένα σύμπλεγμα διαμερισμάτων στην Ισπανία, το La Muralla Roja που μεταφράζεται σε Κόκκινο Τείχος.

Tο συγκρότημα διαμερισμάτων σχεδιάστηκε από τον Ricardo Bofill το 1968 και κατασκευάστηκε το 1973. Πολύ πριν το καταξιωμένο σόου φτάσει στις τηλεοπτικές μας οθόνες.

Το ξενοδοχείο είναι διαθέσιμο για κρατήσεις σε γνωστή ιστοσελίδα κρατήσεων και η βραδιά κοστίζει από 170 λίρες. Έτσι οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μια προσομοίωση του παιχνιδιού. Οι πολύχρωμοι τοίχοι και το δραματικό σκηνικό βρίσκονται πάνω σε βράχους με θέα στη Βαλεαρίδα θάλασσα στη Manzanera, Calpe.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ