Θα μπορούσε να είναι το νέο Casa de Papel αλλά όχι. Το Squid Game ή όπως θα λέγαμε (ελληνιστί «Το παιχνίδι του καλαμαριού») είναι το νέο φαινόμενο του Netflix. Η κορεατική σειρά που δεν έχει συμπληρώσει ούτε μήνα προβολής είναι μάλλον η πιο επιτυχημένη στη ιστορία της αμερικανικής on demand πλατφόρμας. Ακόμη είναι νούμερο ένα και στην Ελλάδα εδώ και αρκετές εβδομάδες και είναι τόσο επιδραστική που ήδη έχει δημιουργήσει ένα κοινωνικό φαινόμενο. Στα πρώτα επεισόδια βλέπουμε τους διαγωνιζόμενους του παιχνιδιού να λαμβάνουν μέρος σε μια σειρά από δοκιμασίες εμπνευσμένες από παιδικά παιχνίδια με σκοπό να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο.

Διαβάστε παρακάτω 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το «Squid Game».

  1. Το Κορεάτικο Πολιτιστικό Κέντρο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα διοργανώσει την αναπαράσταση του «Squid Game» στο Άμπου Ντάμπι για δύο ομάδες από 15 παίκτες.
  2. Το Netflix θέλει να μετατρέψει τη σειρά σε βιντεοπαιχνίδι!
  3. Γράφτηκε πριν από 13 χρόνια και μάλιστα ως σενάριο ταινίας.
  4. Ο δημιουργός του Χουάνγκ Ντονγκ-Χιουκ καθρέφτισε τη ζωή του. Ο ίδιος ήταν άνεργος και κάποια στιγμή ένιωσε πως δεν χωρούσε στην ανταγωνιστική, όπως την περιγράφει, κοινωνία της Κορέας. Η μόνη του παρηγοριά ήταν να βυθίζεται στον παράλληλο κόσμο των ιαπωνικών κόμικ manga.

5. Για μία δεκαπενταετία άκουγε ότι η ιδέα του ήταν μεν ενδιαφέρουσα, αλλά αρκετά σκοτεινή για να είναι αληθινή.

6. Το 2018 το Netflix, θέλοντας να επεκταθεί στην αγορά της Ασίας, ανέλαβε να το υλοποιήσει.

7. Ο δημιουργός χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρώσει τη συγγραφή των δύο πρώτων επεισοδίων και μόνο αφού πήρε το πράσινο φως από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του προχώρησε στα επόμενα.

8. Η σειρά ξεκίνησε γυρίσματα τον Μάιο του 2020 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2021.

9. Συνολικά χρειάστηκαν 118 ημέρες για τα εννέα επεισόδια.

10. Η πρωταγωνίστρια Τζανγκ Χο-γιον και παρ’ ολίγον Next Top Model της Κορέας για το 2013 έχει γίνει το κεντρικό πρόσωπο καμπάνιας του louis vuitton.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ