Ένας από τους ρόλους που έχει αγαπήσει το τηλεοπτικό κοινό στη σειρά του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες» είναι αυτός της «Κυρα-Δέσπως» που ενσαρκώνει με μοναδική μαεστρία η Αλίκη Αλεξανδράκη. Ένας ρόλος μικρός που όμως η σπουδαία ηθοποιός όχι μόνο κατόρθωσε να ξεδιπλώσει αλλά και αρκετές φορές με την ερμηνεία της να δώσει μαθήματα υποκριτικής. Η μητέρα του ενωμοτάρχη είναι η ηγετική μορφή της ιστορίας που δείχνει πως, ακόμη και τότε, οι δυναμικές γυναίκες έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία.

Η Δέσπω Προύσαλη είναι η φωνή της λογικής. Μιλά με την καρδιά της και κινείται με την φωνή της λογικής. Πάντα έχει έναν καλό λόγο ακόμη και για τα ακατόρθωτα, που με την συμβουλή της θα δείξει -όπως μέχρι τώρα έχουμε δει- τον σωστό δρόμο για να ξεφύγουν οι πρωταγωνιστές από τα αδιέξοδα στα οποία συχνά πυκνά εγκλωβίζονται.

Η σχέση με τον γιο της

Ο γιος της, ο Βασίλης Προύσαλης, είναι το στήριγμα της, το καμάρι της. Ο γιος που έγινε για εκείνον και μάνα και πατέρας. Είναι ο φύλακας αγγελός του. Ο ενωμοτάρχης είναι ένας τρυφερός καλοκάγαθος  γιός, που με την βοήθεια της μητέρας του, γλιτώνει τις κακοτοπιές. Στα επεισόδια του τρίτου κύκλου η Κυρα Δέσπω, μετά από ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, φεύγει από την ζωή και η απώλεια της θα συγκλονίσει το Διαφάνι.

Ο θάνατος της θα έρθει μετά από μάχη που θα δώσει για να κρατηθεί στη ζωή, αφού πρώτα διδάξει αυταπάρνηση, αγάπη και σεβασμό με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Η νύχτα που η Κυρα Δέσπω θα αποχαιρετήσει αυτό τον κόσμο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έρθει λίγο μετά τις γιορτές. Η σοφή γυναίκα με την δυναμική προσωπικότητα θα λείψει σε όλους αλλά πολύ περισσότερο στον γιο της που δεν θα αντέξει το φευγιό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σεναριογράφοι είχαν σκεφτεί ο θάνατος της Κυρα-Δέσπως να ερχόταν την περσινή σεζόν ωστόσο επειδή ο ρόλος της έχει φανατικούς θαυμαστές και βοηθά στην πλοκή της ιστορίας, αποφάσισαν πως υπάρχει χώρος στο σενάριο και να συνεχίσει και στον τρίτο κύκλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ