Η Πηνελόπη Σεβαστού, όπως εδώ και πολύ καιρό σας είχε αποκλειστικά γράψει το okmag, ποτέ δεν θα ξεχάσει τον άδικο χαμό του άντρα της, εισαγγελέα Αλέξη Γραμματικού. Δολοφονήθηκε ύστερα από εντολή που είχε δώσει ο Μελέτης και ο Δούκας στους Άβαντες και στον αδερφό του Ακύλα Μεγαρίτη.

Η Πηνελόπη δεν έχει πια κανένα συναίσθημα για την οικογένεια της, παρα μόνο θυμό για τον χαμό του άντρα που την αγάπησε όσο κανείς άλλος. Θα ζητήσει να ανοίξει ξανά ο φάκελος της δολοφονίας του και θα ξεκινήσει έναν νέο αγώνα. Ο στόχος της είναι όχι μόνο για να πάρει εκδίκηση για τον θάνατό του αλλά και να δει να τιμωρούνται ο Μελέτης και ο Δούκας Σεβαστός που εκείνη την περίοδο θα έχει χάσει όλη του την δύναμη.

Οι σεναριογράφοι φτάνοντας στην ολοκλήρωση του τρίτου κύκλου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, θέλουν να κλείσουν όλα τα κεφάλαια των πρωταγωνιστών και να περάσουν το μήνυμα της δικαιοσύνης που αργά ή γρήγορα έρχεται.

Θα δούμε τον Δούκα για πρώτη φορά να μην μηχανορραφεί υπέρ του και θα αφεθεί στη μοίρα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στο φινάλε της σειράς θα παραδεχτεί τα κρίματά του και για πρώτη φορά οι τηλεθεατές θα τον δουν να λυγίζει, να πονά και στο τέλος να αυτοτιμωρείται ζητώντας μόνο συγχώρεση.  Από την άλλη, ο Μελέτης μέχρι την τελευταία στιγμή θα σταθεί στο πλευρό του Δούκα και θα τον δούμε να δέχεται την τιμωρία από την Πηνελόπη. Θεωρεί πως τελικά το τέλος του ίσως είναι και η λύτρωση στη ζωή του. Ωστόσο, μέχρι τότε θα συνεχίζει να εγκληματεί και λίγο πριν από το τέλος θα ζητήσει την βοήθεια του παπα-Γρηγόρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ