Ο βασιλιάς Κάρολος πιστεύεται ότι εργάζεται πάνω στον σχεδιασμό της διαδοχής του, αλλά αυτό γίνεται υπό άκρα μυστικότητα από τον γιο του Χάρι.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, έχοντας υποβληθεί σε επέμβαση για διογκωμένο προστάτη, ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο. Σύμφωνα με τον ειδικό σε βασιλικά θέματα συγγραφέα Τομ Κουίν η ασθένειά του πιστεύεται ότι οδήγησε στον σχεδιασμό της διαδοχής που επικεντρώνεται γύρω από τον γιο του, πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Μιλώντας αποκλειστικά στο The Mirror, ο Τομ Κουίν είπε ότι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας βρίσκεται «στο επίκεντρο του σχεδιασμού της διαδοχής», αλλά «κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι». Η δυσπιστία λέγεται ότι προέκυψε μετά τις συνεντεύξεις του Χάρι στα μέσα ενημέρωσης και τις επιθέσεις στη βασιλική οικογένεια στα απομνημονεύματά του.

«Ο Κάρολος γνωρίζει επίσης ότι, ως μελλοντικός βασιλιάς, ο Γουίλιαμ βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού διαδοχής που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή – οι αξιωματούχοι είχαν υποθέσει ότι ο Κάρολος θα παρέμενε υγιής τουλάχιστον μέχρι τα 85 του πριν χρειαστεί ο σχεδιασμός διαδοχής να ξεκινήσει, αλλά στην πραγματικότητα τώρα έχει αρχίσει και δείχνει ίσως ότι ο καρκίνος του Τσαρλς είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι πιστεύουμε.

Ο σχεδιασμός διαδοχής είναι άκρως μυστικός και κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι να είναι μέρος του για τον απλούστατο λόγο ότι αν αισθάνεται με οποιονδήποτε τρόπο περιφρονημένος ή δεν του δίνεται αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει, θα τρέξει κατευθείαν στα μέσα ενημέρωσης». Ο Χάρι προκάλεσε σάλο όταν κυκλοφόρησε το Spare καθώς “χτύπησε” πολλά μέλη της οικογένειάς του.

Τα σχόλια του Τομ έρχονται εν μέσω ισχυρισμών που λένε ότι ο Χάρι είναι πρόθυμος να βοηθήσει τη βασιλική οικογένεια μετά τη διάγνωση του πατέρα του. Ο Δούκας του Σάσεξ επιβεβαίωσε ότι έχει προγραμματίσει κάποια ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο στο εγγύς μέλλον, αφού πραγματοποίησε μια σύντομη επίσκεψη στον πατέρα του νωρίτερα αυτό το μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλιάς Καρολος – Καμίλα: Ο γάμος και η έγκριση της βασίλισσας Ελισάβετ

Βασιλιάς Κάρολος – Καμίλα: Το βασιλικό πεπρωμένο ενός παράνομου έρωτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ