Ήταν απίστευτα περιποιητικός, ευγενικός, στοργικός, ευαίσθητος πατέρας. Ο Κώστας Χατζηχρήστος παντρεύτηκε πέντε φορές και απέκτησε δύο κόρες, την Τέτα από τον γάμο του με τη Μαίρη Νικολαΐδου και τη Μαριαλένα από τον γάμο του με την Καίτη Ντιριντάουα. Είχε έναν άστατο και επιπόλαιο χαρακτήρα, ωστόσο στα παιδιά του πάντα ήταν δίπλα.

Το 1957 με την κόρη του Τέτα.

Ο ίδιος είχε πει: «Τα παιδιά μου τα λάτρεψα. Ήμουν πάντα κοντά τους, σε ό,τι και αν με χρειάστηκαν, όποτε με αναζήτησαν. Δεν τους έλειψε τίποτα ποτέ. Εγώ πλήρωνα τα σχολεία τους, τις δασκάλες τους, τις σπουδές τους. Τις προίκισα και τις καλοπάντρεψα. Και τις γυναίκες μου, όμως, κι εκείνες τις λάτρεψα. Κι ας ήμουν άπιστος κι ας ήμουν
επιπόλαιος. Τι να κάνω που είχα καρδιά ερωτιάρα; Πείτε το κουσούρι, πείτε το ελάττωμα. Έτσι ήμουν!».

Η κόρη του Μαριαλένα Χατζηχρήστου μου εκμυστηρεύτηκε: «Ο πατέρας μου ήταν ο πιο γλυκό πατέρας του κόσμου. Δεν έκανε κακό ποτέ σε κανέναν. Μόνο στον εαυτό του. Σε μένα προσωπικά δεν μου έλειψε ποτέ τίποτα. Τα είχα όλα. Απλά δεν τον πολυέβλεπα λόγω δουλειάς. Αλλά ήταν τόσο δοτικός, τόσο γενναιόδωρος. Πάντα να δίνει στους άλλους, ακόμα κι όταν δεν είχε. Όταν είχε όμως, ήταν απίστευτα large. Δεν δεχόταν οι κόρες του Χατζηχρήστου να μην έχουν λεφτά, να ντυθούν, να κυκλοφορήσουν, να κινηθούν. Όπως και να ‘ταν, τον αγαπούσα πολύ και θα τον αγαπώ για πάντα, γιατί πάντα τον σκέφτομαι και πάντα θα μου λείπει».

Με την κόρη του Μαριαλένα.

Από το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφόρησε με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» (19-25 Ιουνίου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ