Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του «Τόκιο 2020» η 13χρονη Σκάι Μπράουν και γέμισε περηφάνεια την οικογένειά της και τα αγαπημένα της πρόσωπα. Η νεαρή αθλήτρια που έχει χαρακτηριστεί ως «παιδί θαύμα» στο skateboard και ονειρευόταν να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα 10 της χρόνια έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου.

Γεννημένη στις 12 Ιουλίου 2008 στην Ιαπωνία -από Βρετανό πατέρα- η Σκάι Μπράουν φιλοδοξούσε από παιδί να βρεθεί στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πριν από 14 μήνες όμως είχε ένα σοβαρό προπονητικό ατύχημα που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή. Καθώς έκανε προπόνηση με το skateboard, είχε μια σοβαρή πτώση και τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός προπονήσεων για λίγο.

Η αναβολή, μάλιστα, των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού την έκανε να έχει ελπίδες πως τελικά το όνειρό της θα γίνει πραγματικότητα και θα συμμετέχει σε αυτούς. Όπως και έγινε με τη νεαρή αθλήτρια να κατακτά την 3η θέση.

Η Σκάι εκτός από επαγγελματίας στο skateboard, είναι πολύ καλή στο σερφ αλλά και δεινή χορεύτρια έχοντας μάλιστα κερδίσει και στο Dancing with the Stars Junior. Η 13χρονη αθλήτρια έχει κερδίσει τους πάντες με τις επιδόσεις της και ήδη έχει υπογράψει συμβόλαιο με κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ