Η Σμαράγδα Καρύδη και ο Νίκος Κουρής εμπιστεύονται το αστυνομικό τους δαιμόνιο στη νέα συναρπαστική «αστυκωμική» σειρά Q 160 του Star και μιλάνε στο ΟΚ! για την πρώτη τους τηλεοπτική συνύπαρξη, τα κοινά στοιχεία που τους συνδέουν και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Και από την Κυριακή 26 Μαρτίου θα σας βλέπουμε μαζί στο IQ 160. Πώς μπορεί ένα αστυνομικό έργο να είναι και κωμωδία;

Νίκος: Ε, άμα έχει τη Σμαράγδα, γίνεται. Η Σμαράγδα είναι παντός καιρού.

Σμαράγδα: Είναι κάπως σαν το σίριαλ των ’80s Αυτός, αυτή και τα μυστήρια, αν το θυμάστε, όπου υπήρχε και το κωμικό στοιχείο.

Νίκος: Εμείς το ονομάζουμε αστυκωμωδία! Κοίταξε, είναι το σενάριο που έχει την ανατροπή, όπου η Σμαράγδα μπαίνει στην Αστυνομία «από το παράθυρο», ενώ εγώ κάνω τον διευθυντή του τμήματος, έναν ξενέρωτο τύπο που τα κάνει όλα σωστά ακολουθώντας το πρωτόκολλο, μέχρι που μπαίνει η κοπέλα με αυτό το υψηλό IQ και λύνει τα εγκλήματα.

Σμαράγδα: Εγώ κάνω την Πηνελόπη Μουρίκη, μια γυναίκα με τρία παιδιά από δύο διαφορετικούς μπαμπάδες, τους οποίους δεν παντρεύτηκε, γιατί δεν μπορεί να στεριώσει σε σχέση αφού είναι ατίθαση. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δουλειές, καθώς δεν μπορεί να σταυρώσει δουλειά γιατί δεν συμβιβάζεται με τίποτα και κανέναν. Είναι αντιδραστική, λέει αυτό που σκέφτεται. Ο χαρακτήρας της δεν τη βοηθάει να έχει ούτε μια μόνιμη δουλειά ούτε σχέση. Παρ’ όλα αυτά, έχει μια απίστευτη ευφυΐα, η οποία, όπως έχω δει πολύ συχνά στη ζωή, δεν έχει λειτουργήσει υπέρ της. Λειτουργεί στο να ξεδιαλύνει προβλήματα και εγκλήματα, αλλά τη δυσκολεύει στη ζωή της.

Νίκος: Εγώ είμαι ο βαρετός της παρέας, λίγο μουντρούχος, λίγο κλειστός, υποχόνδριος, ώσπου μπαίνει στη ζωή του η Μουρίκη και του έρχεται ο κόσμος ανάποδα.

Σμαράγδα: Όσο ξενέρωτος είναι ο ρόλος του Νίκου, ο ίδιος έχει τόσο μεγάλη γοητεία και είναι τόσο ωραίος ως άνθρωπος που βγαίνει τελικά γοητευτικός ο ρόλος. Όσο κι αν νομίζεις ότι τον ξέρεις, ο Νίκος βγάζει ένα μυστήριο. Αυτό είναι μεγάλο προσόν για έναν ηθοποιό.

Θα υπάρξει και έρωτας μεταξύ σας στη σειρά;

Νίκος: Μια λανθάνουσα μορφή έρωτα υπάρχει πάντα σε αυτές τις σχέσεις. Αλλά δεν θα αποκαλύψω τι θα γίνει.

Σμαράγδα: Θα υπάρξει κόντρα και από εκεί κάτι παραπάνω θα προκύψει. Αλλά δεν είναι από την αρχή δηλωμένο και έχει πολλά εμπόδια. Είναι δύο άνθρωποι που οι χαρακτήρες τους δεν τους αφήνουν να αφεθούν στα συναισθήματά τους. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ο εαυτός τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ