Για την τηλεοπτική επιστροφή τους με τη σειρά Super Mammy μίλησαν ο Μάρκος Σεφερλής και η Έλενα Τσαβαλιά. Το γνωστό ζευγάρι λίγο πριν από την πρεμιέρα της σειράς φωτογραφήθηκαν για το περιοδικό ΟΚ! και αποκάλυψαν όσα δεν ξέρουμε για το νέο τους project. Ο Μάρκος Σεφερλής μάλιστα μιλά και για τη δικαστική διαμάχη με την Έλενα Ακρίτα

Η τηλεοπτική επιστροφή του Μάρκου Σεφερλή και της Έλενας Τσαβαλιά

Είχατε πάνω από δεκαπέντε χρόνια να παίξετε σε τηλεοπτική σειρά. Ποιοι ήταν οι λόγοι;

Έλενα: Η τελευταία φορά ήταν το 2005 με το Κορίτσια… ο Μάρκουλης που είχε προβληθεί στο Alter. Αλλά όλα αυτά τα χρόνια κάναμε θέατρο χειμώνα – καλοκαίρι και αρκετά πράγματα στην τηλεόραση και μαζί και χώρια.

Μάρκος: Από την αρχή της καριέρας μου στην τηλεόραση έκανα κυρίως σατιρικές εκπομπές με σκετς. Κάναμε το Κορίτσια… ο Μάρκουλης, μετά ήρθε το πρωινό στο Mega, το Ραντεβού στο Star και τώρα το 5 χ 5 στον ΑΝΤ1. Εκτός όμως όλων αυτών, υπήρχα κάθε χρόνο στην τηλεόραση μέσω των θεατρικών μου παραστάσεων, που προβάλλονται και ξαναπροβάλλονται με επιτυχία. Προφανώς δεν υπήρχε η ανάγκη να κάνω κάτι άλλο. Αλλά κι εγώ δεν ήμουν από τους ηθοποιούς που θα επέλεγε ένα κανάλι για να πρωταγωνιστήσει σε ένα σίριαλ γιατί η πορεία μου είναι διαφορετική. Μου είχαν γίνει κάνα δυο προτάσεις αλλά δεν με ενδιέφεραν. Αλλά είναι ελάχιστες, αν σκεφτεί κανείς πόσα χρόνια είμαι σε αυτό τον χώρο.

Τώρα το Super Mammy είναι μεν σίριαλ, αλλά είναι διαφορετικό γιατί συνδυάζει την τηλεόραση με το θέατρο και το γύρισμα γίνεται παρουσία ζωντανού κοινού.

Έλενα: Αυτό για εμένα είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί την αντίδραση που φαντάζεσαι ότι θα είχε ο θεατής που βλέπει ένα σίριαλ από τον καναπέ του σπιτιού του την εισπράττεις την ώρα του γυρίσματος. Είναι κι αυτό σαν μίνι θεατρική παράσταση κι αν γίνει κάποιο λάθος σε μια σκηνή, τη γυρνάμε όλη από την αρχή.

Τα πιο αστεία περιστατικά που τους έχουν συμβεί

Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που έχει συμβεί στα γυρίσματα;

Έλενα: Επειδή ο κόσμος αντιδράει, όπως και στο θέατρο, νιώθει ότι έχει την ευκαιρία να παρέμβει και υπάρχουν φορές που μιλάνε στον Μάρκο κι εκείνος τους απαντάει. Επίσης, πρέπει να σου πω ότι στο Super Mammy παίζω την κόρη του Μάρκου. Η Χαρίκλεια Μπιρμπίλη, που είναι η ηρωίδα που υποδύεται ο Μάρκος, έχει τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι. Βέβαια, πρέπει να σου πω ότι και στη σειρά του BBC, από όπου πήραμε τα δικαιώματα, ο πρωταγωνιστής είναι παντρεμένος με την ηθοποιό που υποδύεται την κόρη του.

Μάρκος: Έχει τύχει η Χαρίκλεια να κάνει έναν μονόλογο και να πρέπει μετά να μπει στη σκηνή η κόρη της. Η Έλενα μπήκε νωρίτερα από ό,τι έπρεπε, οπότε της είπα: «Έχω κι έναν μονόλογο να πω». Ο κόσμος αποκάτω άρχισε να γελάει και γυρνώντας προς το μέρος τους συμπλήρωσα: «Αυτό μου κάνει και στο σπίτι. Δεν με αφήνει να πω κουβέντα». Σε μια άλλη σκηνή, πάλι, που η Έλενα μπερδεύτηκε και είπε άλλη ατάκα, γυρνάω στο κοινό και λέω: «Σκέψου ότι αυτά τα λέει η κόρη μου. Φαντάζεσαι να την παντρευόμουν;». (Γελάει).

Έχουμε γίνει μια ωραία παρέα, γιατί εκτός από εμάς τους δύο παίζουν αγαπημένοι ηθοποιοί με τους οποίους έχουμε δουλέψει στο παρελθόν, όπως είναι ο Γιάννης Καπετάνιος, ο Δημήτρης Σταρόβας, η Αρετή Ζαχαριάδου, η Χριστιάνα Καρνέζη, αλλά και συνάδελφοι με τους οποίους συνεργαζόμαστε πρώτη φορά, όπως ο Κώστας Σόμμερ, η Τάνια Τρύπη, ο Σταύρος Νικολαΐδης και η Νταίζη Σεμπεκοπούλου.

Η συνεργασία με την Τάνια Τρύπη

Όπως είπες, στο Super Mammy συνεργάζεσαι πρώτη φορά με ηθοποιούς όπως η Τάνια Τρύπη ή ο Κώστας Σόμμερ. Ίσως κάποιοι να νόμιζαν πως όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν ηθοποιοί που δεν ήθελαν να συνεργαστούν μαζί σου.

Μάρκος: Όχι, δεν ισχύει αυτό. Δεν είχαν συνεργαστεί μαζί μου γιατί δεν τους είχε ζητηθεί. Έχουν πει πολλοί ότι «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις». Και η αλήθεια είναι ότι με τους συνεργάτες μου δουλεύουμε χρόνια μαζί, έχουμε κάνει επιτυχίες και δεν υπήρχε τότε ανάγκη να συνεργαστώ με κάποιους άλλους. Στην ταινία (σ.σ. Χαλβάη 5-0) που χρειάστηκαν κι άλλοι ηθοποιοί δέχτηκαν με μεγάλη χαρά να παίξουν μαζί μου η Ελένη Καστάνη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Δημήτρης Τζουμάκης, η Βίκυ Κάβουρα. Δεν είναι, δηλαδή, ότι έκανα προτάσεις σε συναδέλφους και έφαγα πόρτα. Ούτε εγώ σνόμπαρα κάποιους.

Έλενα: Επειδή στην ερώτησή σου αναφέρθηκες στην Τάνια Τρύπη, πρέπει να σου πω ότι έρχεται ανελλιπώς χειμώνα – καλοκαίρι στις παραστάσεις του Μάρκου. Είναι φανατική θεατής του.

Μάρκος: Ισχύει αυτό που λέει η Έλενα, και μάλιστα όλο λέγαμε πότε θα δουλέψουμε μαζί. Ε, να λοιπόν που ήταν τώρα η κατάλληλη στιγμή.

Μάρκο, πολλοί σε έχουν παρομοιάσει κατά καιρούς με τον Θανάση Βέγγο.

Έλενα: Είναι αλήθεια ότι έχουν πολλά κοινά. Και ο Μάρκος, όπως ο σπουδαίος Θανάσης Βέγγος, είναι αυτοδημιούργητος και κάνει τις δικές του παραγωγές, χωρίς να σκέφτεται το κόστος. Ο Θανάσης Βέγγος, που είχα την τιμή να δουλέψω μαζί του στη σειρά του ΑΝΤ1 Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης, ήταν ένας κύριος. Έκανε αυτό που είχε οραματιστεί χωρίς ποτέ να παρεκκλίνει της πορείας του, για αυτό και στο τέλος ακόμα κι αυτοί που τον αμφισβητούσαν υποκλίθηκαν στο ταλέντο του.

Μάρκος: Αυτό που λέει η Έλενα είναι αλήθεια. Αυτό που με ενδιέφερε πάντα είναι το πώς θα βγει το καλύτερο αποτέλεσμα και όχι πόσα θα μου μείνουν στην τσέπη. Αυτό το είχε και ο Θανάσης Βέγγος, ο οποίος δεν έκανε καμία έκπτωση στις παραγωγές, όσο κι αν αυτό του στοίχισε οικονομικά. Δόξα τω Θεώ, με τη στήριξη του κόσμου πήγαν καλά οι δουλειές που παρουσίασα, αλλά πάντα επενδύω τα χρήματα που βγάζω στις επόμενες δουλειές μου. Αλλά και στο θέμα της αμφισβήτησης, η Έλενα έχει δίκιο. Παρόλο που ο κόσμος υποστήριξε τον Θανάση Βέγγο από τα πρώτα του βήματα, οι συνάδελφοί του τον αναγνώρισαν προς το τέλος της ζωής του και μετά τον θάνατό του. Το ίδιο αισθάνομαι ότι συμβαίνει και με εμένα.

Έλενα: Ο Μάρκος έχει αμφισβητηθεί πολύ, από πολλούς, αλλά έχει αγαπηθεί περισσότερο από πολύ περισσότερους.

Η δικαστική διαμάχη με την Έλενα Ακρίτα

Έλενα, έχεις δει ποτέ τον Μάρκο να λυγίζει επειδή κάποιοι άνθρωποι του χώρου τον έχουν αμφισβητήσει;

Έλενα: Θα σου απαντήσω ως εξής: Το να μη σου αρέσει κάποιος είναι απολύτως θεμιτό. Το να κριτικάρεις κάποιον, επίσης. Το να τον κριτικάρεις όμως χωρίς καν να τον έχεις δει είναι αθέμιτο.

Ο Χρήστος Λούλης είχε πει σε συνέντευξή του ότι θα ήθελε να έρθει με περούκα και μουστάκι σε παράστασή σου «για να δω τι είναι αυτό το πράγμα». Τι απαντάς;

Μάρκος: Θα μου επιτρέψεις να μη σχολιάσω καθόλου τη δήλωση αυτή. Οι δηλώσεις των άλλων εξηγούνται μόνο από τους ίδιους.

Τον τελευταίο χρόνο τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν και με τη δικαστική διαμάχη που έχεις με την Έλενα Ακρίτα. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα;

Μάρκος: Το δικαστήριο έγινε. Εγώ ήμουν παρών, εκείνη όχι και περιμένουμε τώρα τη δικαστική απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ