Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς του ελληνικού θεάτρου, ο Μιχάλης Σαράντης, φωτογραφίζεται για το ΟΚ!.

Ο Μιχάλης Σαράντης αφήνεται σε έναν ρόλερ-κόστερ συναισθημάτων: από τον έρωτά του για τη συνάδελφό του Μαίρη Μηνά και τη γέννηση της κόρης τους μέχρι την απώλεια των γονιών του, με μόνιμη σταθερά στη ζωή του την τέχνη του.

Έχετε αποφασίσει το όνομα που θα της δώσετε;

Θα πάρει τα ονόματα των γιαγιάδων της: Βασιλική, όπως η μητέρα μου, και Γλυκερία, όπως η μητέρα της Μαίρης, που είναι μαζί μας αυτές τις ημέρες και μας βοηθάει αδιανόητα πολύ. Πρέπει να πάω να της ανάψω μια λαμπάδα σύντομα!

Τι όνειρα κάνεις για την κόρη σας;

Το πρώτο πράγμα που θέλεις είναι να είναι καλά και να κάνεις ό,τι μπορείς –σε πρακτικό και πνευματικό επίπεδο– για εκείνη. Αρχίζεις να σκέφτεσαι πως ο κόσμος πρέπει να γίνει καλύτερος και συνειδητά μετασχηματίζεται λίγο περισσότερο η ανάγκη σου να κάνεις καλό. Ένα άλλο πράγμα που συνειδητοποίησα είναι πως αυτομάτως γίνεσαι μπαμπάς όλων των παιδιών του κόσμου. Με ευχαριστεί να βλέπω τους ανθρώπους και τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα – πάντα έτσι ήμουν. Δεν μπορώ να βλέπω άνθρωπο να κλαίει, ταράζομαι, προσπαθώ πάντα με τη στάση μου, όσο μπορώ, να κάνω τον κόσμο πιο φωτεινό.

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ