Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες της γενιάς του και επιστρέφει στη σκηνή- στο θέατρο της εταιρείας Μακεδονικών σπουδών στην Θεσσαλονίκη και αργότερα, τον Ιούνιο, για λίγες παραστάσεις στην Αθήνα με τον μονόλογο «Η αγαπημένη του κυρίου Λιν», σε σκηνοθεσία του κορυφαίου Βέλγου Γκι Κασιέρς.

Ο 53 χρόνος πρωταγωνιστής μιλάει στο OK! για τις ιστορίες που τον ενδιαφέρει να αφηγείται στους θεατές, τις σχέσεις που του χαρίζουν την ευτυχία, τον χρόνο που του έχει φερθεί τόσο καλά αλλά και για τον γιο του.

Με αφορμή τον φετινό σου τηλεοπτικό ρόλο στην επιτυχημένη δραματική σειρά του Alpha, Ο Γιατρός, αναρωτιέμαι πώς μπαίνεις μέσα σε έναν τόσο συγκεκριμένο χαρακτήρα που ερμηνεύεις. Ακολουθείς το method acting;

Να σου πω την αλήθεια, όχι. Δεν πάω να γίνω ο ρόλος. Προσωπικά διαβάζω, ενημερώνομαι, μελετάω. Και για τον Γιατρό μελέτησα πολύ, αλλά δεν έχω την επιθυμία να γίνω γιατρός. Ένιωσα ότι μπήκα στον Γιατρό και ότι καταλαβαίνω πολύ καλά τι να κάνω. Αναφορικά με τα τεχνικά κομμάτια, το πώς υπάρχει κανείς σε ένα νοσοκομείο ή τις ιατρικές γνώσεις, υπήρχαν άνθρωποι εκεί για να μας τα δείξουν. Δεν είχα τον χρόνο να πάω σε ένα νοσοκομείο – δεν ήταν άλλωστε αυτό το ζητούμενο.

Το ζητούμενο είναι να κατανοήσω βαθύτερα τον ρόλο. Με ευχαρίστησε η επιτυχία του Γιατρού, καθώς ήταν ένα δύσκολο στην κατασκευή του τηλεοπτικό προϊόν και όλοι, από τον σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς και τους συντελεστές, υπερβάλαμε εαυτόν για να προσφέρουμε το καλύτερο. Ήταν από τις μεγάλες επιτυχίες της χρονιάς. Πήγε τρομερά καλά, από ό,τι μου λένε. Και δεν σου κρύβω ότι το φοβόμουν. Επίσης, είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι μόνο η κεντρική ιστορία, αλλά και οι επιμέρους ιστορίες των υπόλοιπων χαρακτήρων.

Είναι σύμπτωση με τον φετινό σου τηλεοπτικό ρόλο που ο 18χρονος γιος σου, Γιώργος, σπουδάζει Ιατρική;

Πράγματι, ο Γιώργος σπουδάζει Ιατρική στο Humanitas University στο Μιλάνο. Εύχομαι να είναι πάντα ευτυχισμένος.

Δεν του πέρασε από το μυαλό να γίνει ηθοποιός;

Ο Γιώργος έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι με γιατρούς. Ο παππούς του ήταν γιατρός, η θεία του επίσης, ψυχίατροι και οι δύο, και η γιαγιά του μικροβιολόγος.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τη φωτογράφηση στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα!

Διαβάστε επίσης: 

Αποκλειστικό: Τι θα κάνει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στην Κύπρο;

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Απαντά εάν θα υπάρξει δεύτερος κύκλος της σειράς «Ο γιατρός»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ