«Έλα από το πλατό να μας δεις και μετά κάνουμε τη συνέντευξη στο καμαρίνι» λέει στο τηλέφωνο. Το μπρίο –παλιακή λέξη, το ξέρω, αλλά πόσο ταιριάζει στη Δανάη Μπάρκα– και η ζωντάνια της δεν σταματούν στα διαλείμματα. Όταν άλλοι παρουσιαστές χάνονται μέσα στα κινητά τους, εκείνη πειράζει τους συνεργάτες της, χορεύει, ξεκαρδίζεται, αυτοσαρκάζεται. Θέλει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το σοκολατένιο γλυκό που φτιάχνει ο σεφ, κανονίζει να πάει για pilates μετά την εκπομπή, ψάχνει τα κλειδιά του αυτοκινήτου της, ποια ρούχα θα πάρει μαζί της και ποια θα αφήσει. Ξεβάφεται με αστραπιαίες κινήσεις, φοράει τη φόρμα της και μαζεύει βιαστικά τα μαλλιά της. Μετά τη γυμναστική θα γυρίσει στη δουλειά για να μοντάρει το βίντεο από το γύρισμα που είχε κάνει το προηγούμενο μεσημέρι. Ο λόγος της είναι γρήγορος, καθαρός και εκπέμπει σιγουριά.

Τρίτη χρονιά στο τιμόνι του «Πάμε Δανάη!». Το περίμενες;

Εσύ το περίμενες; (Γελάει.) Ειλικρινά σου λέω ότι δεν το περίμενα. Όταν ξεκινήσαμε, ήταν και το κανάλι ακόμα στις αρχές του, οπότε το έβλεπα σαν ένα πείραμα. Παρ’ όλα αυτά, από το τέλος της πρώτης χρονιάς έλεγα «ξέρεις κάτι; Νομίζω ότι αυτό που κάνουμε αξίζει. Αξίζει να έχουμε λίγο χρόνο ακόμη για να δούμε πώς θα πάει». Και να λοιπόν που αυτός ο χρόνος και η πίστη που είχαμε λειτούργησε υπέρ μας. Για να μην είμαστε άδικοι και αχάριστοι, είχαμε μεγάλη στήριξη από τo Mega. Και στα πάνω μας και στα κάτω μας δεχτήκαμε μεγάλη αγάπη και φροντίδα. Όλοι κατάλαβαν ότι δεν το αντιμετωπίσαμε ως παιχνίδι, δουλέψαμε σκληρά και αγαπάμε το κανάλι. Εργαζόμασταν για το συνολικό καλό, όχι μόνο για εμάς. Κι αυτό μας δικαίωσε.

Φέτος, στην πιο ανταγωνιστική σεζόν της πρωινής ζώνης, δικαιώνεσαι ακόμη περισσότερο στα νούμερα τηλεθέασης. Και μάλιστα με μια εκπομπή που πολλές φορές ξεφεύγει από το κλασικό «πρωινάδικο».

Το βλέπω ότι φέτος η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ αγαπησιάρικη. Όντως, υπάρχουν κάποιες διαφορές από την πλειονότητα των εκπομπών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι καλό ή κακό. Καμία εκπομπή όμως δεν είναι ίδια γιατί κάθε παρουσιαστής είναι μοναδικός. Μας αρέσει που κάνουμε κάτι που μας ταιριάζει. Δεν θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε κάτι άλλο. Όσο περνάει ο καιρός δενόμαστε ως παρέα. Οι τρεις άνθρωποι που είναι δίπλα μου, ο Άρης (σ.σ. Καβατζίκης), η Δέσποινα (σ.σ. Καμπούρη) και ο Γιώργος (σ.σ. Κρικοριάν), έχουν τεράστια τηλεοπτική εμπειρία, τα έχουν δοκιμάσει όλα και τα έχουν καταφέρει εξίσου καλά.

Με ποιο μέλος της τηλεοπτικής σου παρέας έχεις περισσότερο επαφή εκτός δουλειάς;

Με τον Άρη, καλέ. Είναι ο σύζυγός μου, πιστεύω ότι έχουμε παντρευτεί. Και με τον Τίμο (σ.σ. Ζαχαράτο) φυσικά. Αλλά με όλους έχω στενή σχέση. Και στο σπίτι της Δέσποινας θα πάω και με τον Γιώργο και τους άλλους θα πάμε μαζί θέατρο. Τις προάλλες περάσαμε όλοι μαζί ένα τέλειο διήμερο στην Καλαμάτα. Έχουμε και το γκρουπ μας στο τηλέφωνο που σχολιάζουμε όλη μέρα, από τα ψυχολογικά μας μέχρι το τι φόρεσε η Μέγκαν Μαρκλ.

Ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή που έχεις ζήσει μέχρι σήμερα στον αέρα της εκπομπής;

Δεν είναι μία. Οι πιο ευτυχισμένες στιγμές ήταν την πρώτη χρονιά, που μας εμπιστεύτηκαν και μας μίλησαν πολύ σπουδαίοι άνθρωποι, όπως ο Δημήτρης Καταλειφός ή η Χαρούλα Αλεξίου. Πάντα νιώθω ένα δέος που μπορούμε να γνωρίζουμε και να συνομιλούμε με ανθρώπους που θαύμαζα χρόνια.

Και η πιο δύσκολη;

Ήταν σίγουρα πέρσι ο πόλεμος. Επίσης, η συνέντευξη της Ζέτας Δούκα. Οι στιγμές που έβλεπα μπροστά μου ή σε πλάνα ανθρώπους να πονάνε. Στα διαλείμματα κλαίγαμε και στον αέρα προσπαθούσαμε να δαμάσουμε τα συναισθήματά μας και να είμαστε μια καλή παρέα. Οτιδήποτε φέρνει πόνο με κάνει να αισθάνομαι πολύ άβολα.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ