«Σχεδόν 40 χρόνια που λείπεις και μιλάω για σένα Μάνο. Χωρίς δάκρυα αλλά με όλη τη γλύκα που λιώνει τον χρόνο», σημειώνει Χάρις Αλεξίου σε ένα στιγμιότυπο από το αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο θέατρο Ολυμπία.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ανέλαβε να ερμηνεύει τα τραγούδια από έναν δίσκο χαρακτηρισμένο ακόμα και στον τίτλο του από το όνομα της Χαρούλας, «Τα τραγούδια της Χαρούλας» που κυκλοφόρησε το 1979. Μοιράστηκε τη σκηνή με τους Γιάννη Διονυσίου και Γιάννη Παπαγεωργίου ενώ είχε την τιμή να είναι παρούσες στη βραδιά η Χάρις Αλεξίου αλλά και η κόρη του Μάνου Λοΐζου, Μυρσίνη.

Η Χαρούλα Αλεξίου με την κόρη του Μάνου Λοΐζου, Μυρσίνη.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας η σπουδαία ερμηνεύτρια ανέβηκε στη σκηνή και εισέπραξε το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που την υποδέχτηκε όρθιο.

«Ενώ ήξερε πόσο σπουδαίος είναι, λάτρευε αυτά που έκανε και τα ανέβαζε πολύ ψηλά την ίδια στιγμή γέλαγε και τα κορόιδευε. Κι εμείς τον αγαπούσαμε για αυτό γιατί λιώναμε μαζί του γιατί βλέπαμε ότι κι εμείς είμαστε…», ανέφερε λίγο μετά την καθηλωτική εμφάνισή της στη σκηνή μιλώντας στην τύχη που είχε στο ξεκίνημά της στα 20 της να συναντηθεί μουσικά με τον Μάνο Λοΐζο.

«Ήταν ένας Αριστερός που δεν ήταν Αριστερός. Ήταν υπερασιστερός, παγκόσμιος», περιέγραψε στη συνέχεια αναφέροντας στιγμές που μοιράστηκε μαζί του.

«Κι εγώ θα ήθελα να τα πω κι απόψε. Ψέματα να μη λέω. Πραγματικά ήθελα πολύ να είναι η δική μου βραδιά απόψε», είπε σχολιάζοντας τον δίσκο «Τα τραγούδια της Χαρούλας».

Φωτογραφίες: Ανδρέας Νικολαρές/NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ