40 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο του Μάνου Λοΐζου. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης χαρακτήρισε με τα τραγούδια του μια ολόκληρη εποχή. Σχεδόν το σύνολο του έργου του πρόκειται να παρουσιαστεί σε 4 παραστάσεις με τη συμμετοχή των πρώτων ερμηνευτών, αλλά και νεότερων. Με λόγια που συγκινούν και με αφορμή αυτές τις μουσικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, από 4 έως 26 Μαΐου, η Χάρις Αλεξίου απευθύνεται στον Μάνο Λοϊζο, τον αείμνηστο φίλο και συνεργάτη της.

«Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά, Μάνο, και σου απευθύνομαι. Ήρθες με τα τραγούδια σου, νέος κι έφυγες νέος. Δεν έφτασες τα χρόνια μου. Δεν σε είδα ηλικιωμένο. Δεν σε είδα σε φθορά. Δεν πρόλαβες όμως να δεις πόσο λατρεύεσαι ακόμη. Δεν πρόλαβες να δεις πως έχεις ακόμη πολιτική παρουσία και στάση με ό,τι διάλεξες να μας πεις. Οι φίλοι σου γερνάμε χωρίς εσένα κι ακόμη και σήμερα παίρνουμε αξία όταν διηγούμαστε στιγμές που ζήσαμε μαζί σου.
Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά που μας άφησες δεν μπορώ να σε τραγουδήσω όπως σου πρέπει, να πω «τα τραγούδια της Χαρούλας». Μπορώ όμως και είμαι ακόμη η Χαρούλα σου και θα είμαι μέσα στον κόσμο που θα ακούει τα τραγούδια σου – τα τραγούδια μας – για να δώσω το μικρόφωνο στην εξαιρετική Ελεωνόρα και τα άλλα παιδιά. Σαράντα χρόνια μετά είσαι ακόμη εδώ», αναφέρει η Χάρις Αλεξίου.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια έχει αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από το τραγούδι κι όπως λέει θα βρίσκεται ανάμεσα στον κόσμο που θα ακούει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ