Η Χίλντα Ηλιοπούλου φέτος έκανε τη μεγάλη και εντυπωσιακή της επιστροφή στα τηλεοπτικά δρώμενα με τη συμμετοχή της στη σειρά του ANT1 «Άγριες Μέλισσες». Η ταλαντούχα ηθοποιός μας είχε λείψει τα τελευταία 13 χρόνια καθώς αποφάσισε να μεγαλώσει τα δυο παιδιά της: την Έλλη και τον Ντίνο. Τώρα, όμως, επέστρεψε και όπως δηλώνει η Χίλντα Ηλιοπούλου στο okmag, είναι έτοιμη για όλα και… τα θέλει όλα!

Η κόρη του μεγάλου μας ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου μεταμορφώθηκε κυριολεκτικά στην Άννα Μόρτζου μια γυναίκα της δεκαετίας του ’60 και μας συνεπήρε με την ερμηνεία της στη σειρά «Άγριες Μέλισσες»! Σήμερα σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο okmag, η Χίλντα Ηλιοπούλου μιλά για τον ρόλο της, για το πάθος της -όταν παίζει- να δίνει τα πάντα, αλλά και για τις όμορφες στιγμές που έζησε με τον πατέρα της, Ντίνο Ηλιόπουλο. Αποκαλύπτει ότι βίωσε και κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση στα πρώτα της βήματα στην υποκριτική: «Δεν το έχω ξεπεράσει όλο αυτό. Ήταν λάθος ότι δεν το είπα τότε… Δεν υπήρχε κάποιος να μας καθοδηγήσει να αντιδράσουμε σωστά», δηλώνει στο okmag. Η Χίλντα Ηλιοπούλου θυμάται και τις δυσκολίες που έζησε σε νεαρή ηλικία όπως η νευρική ανορεξία που την ταλαιπώρησε για αρκετά χρόνια. «Μου έχει λείψει η δουλειά μου», εξομολογείται.

Επιστροφή μετά από χρόνια, με τις «Άγριες Μέλισσες»! Μια υπέροχη ερμηνεία ως Άννα Μόρτζου και μια απίστευτη μεταμόρφωση σε μια γυναίκα άλλης εποχής…

Με συγκινούν αυτά τα λόγια πάντα και μου δημιουργούν ένα καρδιοχτύπι γιατί αυτό που θέλω ως ηθοποιός είναι να υπάρχει μια πρόκληση σε αυτό που μου ζητείται. Να έχω λόγο να ψάξω πολύ μια εποχή, έναν χαρακτήρα, και όντως η Άννα Μόρτζου είναι μια γυναίκα άλλης εποχής με άλλο ταπεραμέντο και προσωπικότητα και ήταν απόλαυση να δουλέψω τις μικρές λεπτομέρειες ακόμα και στην αρχή που η παρουσία του ρόλου ήταν πιο διακριτική.

Πώς βρέθηκες στις «Άγριες Μέλισσες»;

Είχα μεγάλη επιθυμία να επιστρέψω στην τηλεόραση. Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μου ήρθε αυτή η πρόταση και μπόρεσα να συνεργαστώ με αυτό το μαγικό επιτελείο των «Άγριων Μελισσών».

Η Χίλντα Ηλιοπούλου με τους συνεργάτες της.

Άφησες το θέατρο και την τηλεόραση για να μεγαλώσεις τα δυο σου παιδιά;

Δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να μην δουλεύεις για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου. Ήταν μια δική μου προσωπική ανάγκη, ρομαντική στη σκέψη ήθελα να είμαι κοντά τους ως άλλη Μαίρη Πόπινς. Άφησα μόνο το θέατρο και την τηλεόραση. Ασχολήθηκα όμως πολύ με την μεταγλώττιση.

Δεν σου έλειψε τόσα χρόνια η τηλεόραση;

Μου έλειψε πάρα πολύ η τηλεόραση, η δουλειά μου, ίσως έπρεπε να γυρίσω νωρίτερα. Το να κάνεις την επιλογή να φύγεις για λίγο, δεν σημαίνει ότι γυρνάς πίσω όποτε θες.

Πόσα χρόνια έλειψες;

13 χρόνια

Από δω και πέρα τι θα ήθελες να κάνεις;

Τώρα είναι πεινασμένη θέλω τα πάντα! Τώρα αισθάνομαι ότι έχω ωριμάσει για να είμαι full time και τα θέλω όλα. (γέλια)

Έχεις δυο παιδιά την Έλλη και τον Ντίνο. Θα ήθελες να ασχοληθούν με την υποκριτική;

Ο Ντίνος είναι στο Λύκειο και η Έλλη δίνει πάλι γιατί θέλει να ασχοληθεί με το βιομηχανικό σχέδιο. Και τα δυο παιδιά μου είναι κοντά στην τέχνη και τη δική μου τέχνη και του άντρα μου που είναι σχεδιαστής – κατασκευαστής. Η Έλλη είναι κοντά στο ρεύμα του σκίτσου. Και τα δυο μου παιδιά έχουν ταλέντο. Αν μου έλεγαν και οι δυο ότι θέλουν να γίνουν καλλιτέχνες θα τους έλεγα «ναι» γιατί είναι και οι δυο άριστοι. Ο Ντίνος παίζει ντραμς και πιάνο.

Τέλη του 90 αρχές του 2000 είχες κατά σύμπτωση παίξει σε δυο σήριαλ με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Πώς σχολιάζεις το γεγονός ότι δικάζεται αυτή την περίοδο…

Δεν θέλω να μιλήσω γι΄ αυτό… Γιατί μιλάμε πάρα πολύ για το πρόσωπο του Πέτρου Φιλιππίδη και τους υπόλοιπους και μιλάμε λίγο για αυτούς που βίωσαν κάποια πράγματα από κάποιους. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο γι΄ αυτό. Χαίρομαι που αλλάζουν τα πράγματα.

Είμαι κορίτσι της δεκαετίας του ΄90. Ήταν διαφορετικά τα πράγματα τότε. Έχω πολύ δυνατές εμπειρίες και ομολογώ ότι ίσως γι΄ αυτό αποφάσισα να μεγαλώσω τα παιδιά μου, και να μείνω στο σπίτι. Γιατί δεν ήταν εύκολες κάποιες καταστάσεις και δεν υπήρχε κάποιος να μας καθοδηγήσει… τότε ώστε να αντιδράσουμε σε κάποια πράγματα.

Έχεις βιώσεις κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση;

Τα πάντα έχω βιώσει. Από όλα.

Πως αντέδρασες τότε;

Αισθάνομαι πολύ χαζή… Δεν το έχω ξεπεράσει όλο αυτό. Είμαι περήφανη όμως για τους νέους ανθρώπους εκείνης της εποχής.

Τότε το είπες κάπου;

Όχι και αυτό ήταν λάθος. Και όταν πριν από χρόνια είχα την ανάγκη να μοιραστώ κάποιες εμπειρίες, συνειδητοποίησα ότι είχα τις ίδιες εμπειρίες με πολλούς συναδέλφους μου και αναρωτήθηκα γιατί δεν το είπαμε τότε. Ίσως δεν είχα τα εφόδια να το διαχειριστώ σωστά τότε…

Πότε ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σου;

Στα νιάτα μου. Για πολλά χρόνια είχα φοβίες, νευρική ανορεξία. Δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω αλλιώς κάποιες φωνές, κάποια πεσίματα… Και όλα αυτά οδηγούν σε νευρώσεις.

Τα αντιμετώπισες μόνη σου ή πήγες σε ειδικό;

Εννοείται ότι πήγα σε κάποιον ειδικό. Δεν το ξεπέρασα μόνη μου και όποιος νιώθει ότι χρειάζεται βοήθεια, πρέπει να ζητάει. Πέρασα χρόνια εσωτερικής θλίψης και με τον χαμό της μητέρας μου και με την κρίση και μου έλειπε τελικά η δουλειά μου.

Οι μνήμες από τον πατέρα της Ντίνο Ηλιόπουλο

Έχεις στις πλάτες σου ένα βαρύ όνομα αυτό του μεγάλου μας ηθοποιού, Ντίνου Ηλιόπουλου. Νιώθεις ότι το όνομα αυτό σου άνοιξε ή σου έκλεισε πόρτες;

Όταν ξεκινάς και είσαι φιλόδοξος δεν τα καταλαβαίνεις αυτά αν είναι εμπόδιο ή όχι και όπως μου είπε ένας συνάδελφος γιος γνωστού ηθοποιού, «εσύ είσαι θηλυκό σε αρσενικό και δεν θα έχεις τον ανταγωνισμό του ίδιου φύλου». Παρ’ όλα αυτά έχω ζήσει παράξενες στιγμές λόγω του ονόματος δεν ήταν πάντα εύκολο. Όποιος και να είναι ο πατέρας σου ή η μητέρα σου μπορεί να ανοίγουν οι πόρτες μπροστά αλλά να κλείνουν πίσω αν δεν αξίζεις.

Ποια γλυκιά μνήμη έχεις από τον πατέρα σου Ντίνο Ηλιόπουλο;

Θυμάμαι που καθόμουν στην αγκαλιά του και έτρωγε τσουρέκι με καφέ και είχε πάντα δίπλα και ένα από αυτά τα γαλλικά τυριά που μύριζαν έντονα. Πάντα μου έδινε και ‘μένα τσουρέκι και θυμάμαι που μου έπαιζε θέατρο με τα δάχτυλά του.

Πως θυμάσαι τις τελευταίες στιγμές με τον μπαμπά σου;

Είναι συγκινητικές είναι παράξενες οι τελευταίες στιγμές μας και με τον μπαμπά μου και με τη μαμά μου. Τα έζησα έντονα. Κάποια στιγμή ήταν στην Κεντρική Κλινική στο Κολωνάκι και με έπαιρνε τηλέφωνο. Εγώ τρόμαζα, αλλά ήθελε κάτι να μου ζητήσει. Έτρεχα, αλλά ήθελε κάτι να διαβάσει, ή ένα τσιγάρο που ήθελε να καπνίσει στην εντατική, αλλά δεν τα κατάφερε (γέλια). Οι τελευταίες μου στιγμές προτιμώ να είναι αυτά τα χαριτωμένα. Δεν είναι εύκολο αλλά αισθάνομαι ότι και με τους δυο μου γονείς έκλεισα όμορφα τους κύκλους. Ήμουν κοντά στον μπαμπά μου μέχρι το τέλος και εγώ και η αδελφή μου.

Δείτε το βίντεο με την αποκαλυπτική συνέντευξη της Χίλντας Ηλιοπούλου στην αρχή το άρθρου.

Κάμερα: Βασίλης Οικονόμου

Ευχαριστούμε για τη ζεστή φιλοξενία, το Divani Caravel Hotel

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ