O 30χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Ασημακόπουλος φωτογραφίζεται στο Μονακό, όπου βρέθηκε συνδυάζοντας δουλειά και ξεκούραση. Μιλά στο ΟΚ! για τις τηλεοπτικές προτάσεις που έχει δεχτεί, τη γνωριμία του με τη Μόνικα Μπελούτσι αλλά και τα μαθήματα ζωής που έχει πάρει και τον έχουν κάνει τον άνθρωπο που είναι σήμερα.

Η καλή σχέση που έχεις με τη μητέρα σου επηρέασε και τον τρόπο που φέρεσαι στις γυναίκες;

Ναι, εννοείται. Η μητέρα μου είναι μια νέα και σύγχρονη γυναίκα, που αγαπάει τις γυναίκες και δεν νιώθει, ούτε λειτουργεί ανταγωνιστικά μαζί τους κι αυτό το θεωρώ μεγαλόψυχο. Είναι κάτι που επίσης έμαθε σε εμένα και τους αδελφούς μου, να μη λειτουργούμε ανταγωνιστικά αλλά να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις χωρίς να κοιτάμε τι κάνει ο άλλος.

Ποιο είναι το καλύτερο μάθημα ζωής που σας έδωσαν οι γονείς σας; Να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας είτε είναι Έλληνας είτε ξένος, μικρός ή μεγάλος, φτωχός ή πλούσιος, Χριστιανός ή αλλόθρησκος, με όποια σεξουαλική ταυτότητα κι αν έχει. Το δεύτερο που μου έμαθαν είναι η αξία της δουλειάς. Έπρεπε να δουλέψω, να προσπαθήσω και να κοπιάσω για να έχω όσα επιθυμώ. Ξεκίνησα να εργάζομαι στα 16 μου στα καταστήματα των γονιών μου. Στα 18 μου πήρα την απόφαση και το ρίσκο να μετακομίσω από την Πάτρα στην Αθήνα –μόνος μου και άγνωστος μεταξύ αγνώστων– για να βρω μαγαζί. Έπειτα από λίγο καιρό κατάφερα να ανοίξω το πρώτο μου μαγαζί στη Γλυφάδα, το οποίο ήταν και το πρώτο Sandy Κosta στην Αθήνα. Δεν συμφωνείς ότι ήταν κάτι δύσκολο και ριψοκίνδυνο οικονομικά για ένα παιδί 18 ετών; Α, και κάτι ακόμα που μου έμαθαν οι γονείς μου είναι να βοηθάω όπου και όπως μπορώ.

Αυτό επέλεξες να κάνεις και όταν δώρισες τα χρήματα που έβγαλες από το Survivor υπέρ των σκοπών του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ», του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και άλλων μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Έτσι είναι και πάντα θα είμαι κοντά σε όποιον άνθρωπο ή ζώο έχει ανάγκη και μπορώ να βοηθήσω. Με τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν πάλι τη χώρα μας αφιέρωσα αρκετές ώρες με το να συγκεντρώνω πληροφορίες για την εξέλιξη των πυρκαγιών και τις φιλοζωικές που είχαν ανάγκη.

Στο Instagram διατηρείς έναν δυνατό λογαριασμό με περισσότερους από 300.000 followers. Το χρησιμοποιείς ως εργαλείο για την προώθηση της δουλειάς σου;

Στην αρχή ξεκίνησα το Instagram επειδή μου άρεσε και αγαπώ τις φωτογραφίες. Περνάω πολλές ώρες χαζεύοντας φωτογραφίες, ακόμα και άγνωστων σε μένα ανθρώπων. Αργότερα κατάλαβα ότι είναι ένα εργαλείο για τη δουλειά μου. Στον λογαριασμό μου θα δεις από προσωπικές μου στιγμές –και όχι, δεν περιλαμβάνουν μόνο τις διακοπές μου στο Μόντε Κάρλο– μέχρι πολύ ωραία ρούχα από τις μπουτίκ.

Ποιοι είναι οι δικοί σου άνθρωποι με τους οποίους είσαι πολύ κοντά; Έχω δίπλα μου τους 4-5 φίλους μου με τους οποίους είμαι κολλητός εδώ και πολλά χρόνια και, φυσικά, την οικογένειά μου κι αυτό μου φτάνει και μου περισσεύει. Είμαι κοινωνικός, ανοίγομαι και μιλάω εύκολα, αλλά δύσκολα συνδέομαι με πολλούς. Επίσης, δεν μου αρέσει να τσακώνομαι, το αποφεύγω στις σχέσεις μου γιατί δεν θέλω να στενoχωριoύνται οι άνθρωποι. Το αφήνω να ξεθυμάνει.

Πέρασαν και τοξικοί άνθρωποι από τη ζωή σου; Πώς κατάφερες να τους αποβάλεις;

Ως διά μαγείας δεν είχα ποτέ στη ζωή μου τοξικούς ανθρώπους. Ίσως υπήρξα τυχερός και σε αυτό το κομμάτι. Αν έρθουν στη ζωή μου τέτοιοι άνθρωποι, ελπίζω να έχω την ικανότητα ή την εξυπνάδα να το καταλάβω γρήγορα και να τους αφήσω μακριά μου. Η ζωή είναι μικρή και τόσο υπέροχη για να μην την απολαμβάνουμε!

Φωτογραφίες: Γιώργος Παπαδάκης

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ