Ο γοητευτικός Τούρκος πρωταγωνιστής Μπουράκ Χακί, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», η οποία θα βγει στους κινηματογράφους στις 23 Δεκεμβρίου, μιλά για τη σχέση που έχει με τον 13χρονο γιο του.

Έχεις έναν γιο 13 χρόνων, τον Ρουζγκιάρ. Ωστόσο, σπάνια ανεβάζεις φωτογραφίες μαζί του.

Ναι, δεν του αρέσει να βγαίνει φωτογραφίες. Ακόμα και όταν έρχονται άνθρωποι και μου ζητούν να βγούμε μαζί σε μια φωτογραφία, εκείνος κάνει πίσω. Πριν από λίγους μήνες μού ζήτησε να του αγοράσω έναν υπολογιστή. Του απάντησα πως θα το αγοράζαμε σε λίγο καιρό καθώς ήταν αρκετά ακριβό. Εκείνες τις ημέρες μια εταιρεία μού ζήτησε να βγω μια φωτογραφία με τον γιο μου και το προϊόν τους με πληρωμή, όπως συνηθίζεται να γίνεται με ηθοποιούς. Το πρότεινα αυτό στον γιο μου και εκείνος υπολόγισε πως θα είχε νωρίτερα τον υπολογιστή και δέχτηκε. Ήταν η μόνη φορά που συμφώνησε να βγάλει φωτογραφία.

Τι απολαμβάνετε να κάνετε μαζί;

Είναι ένα αγόρι στην εφηβεία. Τον έχω τα Σαββατοκύριακα, αλλά τον βλέπω πολύ συχνά και τις καθημερινές. Κάτι που απολαμβάνουμε είναι να πηγαίνουμε στο κτήμα που έχω κάπου έξω από την Κωνσταντινούπολη. Μεταξύ άλλων, εκεί έχω πάνω από 1.000 καρυδιές. Εκεί μένει η μητέρα μου και πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ.

Ασχολείσαι με τις γεωργικές εργασίες;

Εννοείται. Με σκάψιμο, όργωμα, πότισμα, συγκομιδή των καρπών, ταΐζω και περιποιούμαι τα ζώα. Είναι ένας τρόπος να χαλαρώνω από την καθημερινή ζωή στην πόλη.

Και το λες εσύ, ένα παιδί της Πόλης.

Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη το 1972. Ήμουν άριστος μαθητής σε όλη μου τη ζωή, κέρδιζα υποτροφίες για την απόδοσή μου στα μαθήματα. Σπούδασα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και μετά έκανα MBA. Για να καταλάβεις, από τους 250 που έδωσαν εξετάσεις για το MBA, επέλεξαν μόνο τους 10 κι εγώ ήμουν ο πρώτος. Τα Μαθηματικά ήταν το δυνατό μου σημείο, αντιθέτως η Ιστορία όχι τόσο.

Αλλά τη μαθαίνεις τώρα με τη Μιμή Ντενίση…

Ναι! (Γελάει.) Ως φοιτητής άρχισα το μόντελινγκ και έχω δουλέψει ως μοντέλο στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, έχω περπατήσει για πάνω από 1.000 επιδείξεις, έχω συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας. Για πάνω από πέντε χρόνια με θεωρούσαν ένα από τα τρία καλύτερα μοντέλα της Τουρκίας. Από την αρχή του μόντελινγκ με πλησίαζαν παραγωγοί σειρών και μου πρότειναν ρόλους, τους οποίους δεν αποδεχόμουν. Μετά από αρκετές πιέσεις, αποφάσισα να το τολμήσω και έπαιξα στη σειρά Poison Flower, όπου υποδυόμουν έναν αστυνομικό. Στο 4ο επεισόδιο οι παραγωγοί με έπιασαν και με συμβούλευσαν να σταματήσω το μόντελινγκ και να αφοσιωθώ στην υποκριτική γιατί είχα ταλέντο, όπως είπαν. Άρχισα αμέσως μαθήματα υποκριτικής και φωνητικής. Εσείς με γνωρίσατε από το Κισμέτ, το 5ο μου σίριαλ.

Για ποιο πράγμα είσαι ιδιαίτερα περήφανος;

Είμαι περήφανος που κρατάω την καλή μου πλευρά άθικτη.

Και τι γίνεται με τη λιγότερο καλή σου πλευρά;

Πέραν του ότι κάποιες φορές είμαι τεμπέλης –αυτό το λέω ως αρνητικό–, δεν δείχνω εύκολα κάτι αρνητικό στους ανθρώπους, ούτε νιώθω έτσι. Ακόμα και σε τσακωμούς, παραμένω ήρεμος και σιωπηλός. Ακούω τι έχει να μου πει ο άλλος και δεν αντιδρώ εν θερμώ.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμά σου;

Ο γιος μου. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να είμαι παρών στους ανθρώπους που αγαπώ: τον γιο μου, τη μητέρα μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Η ζωή μού έχει μάθει να προσπαθώ να είμαι χαρούμενος. Για αυτό συχνά φεύγω από τα φώτα και πηγαίνω στο κτήμα μου, όπου ζω μια πιο ήρεμη ζωή. Ακόμα και στις δύσκολες μέρες, εκεί βρίσκω λόγο ύπαρξης. Η φύση σού λέει πάντα τι να κάνεις. Έτσι κάνω επαναφορά της διάθεσής μου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ