Ο Αντώνης Παπαηλίας αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό ως «Λόλα» πλάι στον Λευτέρη Μητσόπουλο καθώς είναι ένα από τα ζευγάρια-φαβορί του φετινού J2US. Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τη Λόλα, την πετυχημένη του περσόνα, ο performer και ηθοποιός Αντώνης Παπαηλίας φωτογραφίζεται στο ΟΚ! και συστήνεται με το πραγματικό του πρόσωπο. Μιλά για την καταγωγή του, τα παιδικά του χρόνια, την οικογένειά του, αλλά και τις δουλειές που έχει κάνει.

Γεννήθηκες στην Κω. Πόσο εύκολο ήταν να αναπτύξεις καλλιτεχνικές ευαισθησίες;

Πολύ εύκολο. Οι γονείς μου συμμετείχαν σε οτιδήποτε είχε να κάνει με Τέχνη, έπαιζαν θέατρο σε πολιτιστικούς συλλόγους στο νησί και κάπως έτσι εγώ ακολούθησα. Όσο με θυμάμαι, συμμετείχα σε σχολικές γιορτές. Γεννήθηκα το 1979, 22 Ιουλίου, την ίδια μέρα με τη Δέσποινα Βανδή. Ζούσαμε στο χωριό Καρδάμαινα. Ο μπαμπάς μου Παναγιώτης δούλευε μαραγκός –για αυτό και η μύτη μου είναι σαν του Πινόκιο!– και η μητέρα μου Κατερίνα μοδίστρα αλλά και επιχειρηματίας στην εστίαση.

Έχω δύο αδέλφια, τον Ηλία και την Ανθίππη, καλλιτέχνες και οι δύο. Η αδελφή μου είναι τραγουδίστρια, πολλά χρόνια στην Αθήνα, δούλεψε δίπλα στον Νίκο Βέρτη, τον Νότη Σφακιανάκη, την Πέγκυ Ζήνα, και ο αδελφός μου μπουζουξής. Ήταν αρκετά φτωχικά εκείνα τα χρόνια. Εγώ ήμουν πολύ ζωηρός, είχα έφεση στο σχολείο σε ό,τι μπορεί να αποστηθίσει κάποιος: ιστορία, γεωγραφία, θρησκευτικά. Σε όλα τα άλλα έπαιρνα μηδέν. Τελειώνοντας το σχολείο, έφυγα αμέσως για Αθήνα, γράφτηκα στη δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή Τράγκα κι εκεί πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια, τα φοιτητικά.

Χρειάστηκε να κάνεις άλλες δουλειές;

Εννοείται. Έχω δουλέψει πολύ σέρβις – ακόμα και όταν ήμουν με τον Τόνι Σφήνο. Την περίοδο του κορονοϊού, μια και δεν δουλεύαμε στον χώρο του θεάματος, πήγαινα κάθε μέρα στη Νέα Ερυθραία, όπου εργαζόμουν στο εστιατόριο Sakana. Και μετά, όταν ξεκινήσαμε στο Posidonio –όπου και συνεχίζουμε μαζί με τον Πάνο Κιάμο και τον Τόνι Σφήνο–, πήγαινα στο εστιατόριο, σέρβιρα σούσι, σχολούσα και πήγαινα στο μαγαζί, όπου γινόμουν η Λόλα.

Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ