Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης και τα γιόρτασε με μία φωτογραφία από την καθημερινότητά του. Ο υφυπουργός πολιτισμού εξήγησε μάλιστα τον λόγο που αποφάσισε να μοιραστεί το συγκεκριμένο στιγμιότυπο με τον σκύλο του αποκαλώντας το «φωτογραφία ενός μεσόκοπου gay πολιτικού».

«Μικρότερος φοβόμουν αυτές τις ηλικίες, ειδικά όταν άκουγα να μιλάνε για «μεσόκοπους», πάντοτε με μια θλίψη και με μια ξεκάθαρα αρνητική χροιά. Δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τα πιο παραγωγικά και δημιουργικά μου χρόνια, και κυρίως ότι αυτό θα πρόκυπτε μέσω μιας, τεθλασμένης, ας πούμε, πορείας, αρκετά διαφορετικής από την «ενδεδειγμένη». Πλέον ξέρω ότι τα ηλικιακά στερεότυπα είναι απλώς αυτό: στερεότυπα δίπλα σε όλα τα άλλα που μας επιβάλλονται ή που έχουμε εσωτερικεύσει, για το σώμα μας, τον σεξουαλικό μας προσανατολισμό, το επάγγελμά μας, τη καταγωγή μας και ό,τι άλλο. Και πλέον ξέρω ότι είναι υποχρέωσή μου, για όσο καιρό βρίσκομαι στη δημόσια σφαίρα να συμβάλω στην κατάρριψη τους», γράφει αρχικά ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης με αφορμή τα γενέθλιά του.

Και συνεχίζει: «Εδώ λοιπόν είναι η φωτογραφία ενός μεσήλικα, ενός μεσόκοπου, που μόλις έγινε 47 ετών. Ή η φωτογραφία ενός πολιτικού. Ή η φωτογραφία ενός γκέι. Ή η φωτογραφία ενός μεσόκοπου γκέι πολιτικού. Και του σκύλου του με σιελόρροια. Στις εξαιρετικά δύσκολες, περίεργες, αβέβαιες ημέρες που περνάει η ανθρωπότητα, η βεβαιότητα που αναζητούμε δεν βρίσκεται στα στερεότυπα, άλλα όσο γίνεται πιο μακριά από αυτά».

Μικρότερος φοβόμουν αυτές τις ηλικίες, ειδικά όταν άκουγα να μιλάνε για «μεσόκοπους», πάντοτε με μια θλίψη και με μια…

Posted by Νικόλας Γιατρομανωλάκης- Nicholas Yatromanolakis on Thursday, March 17, 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ