Στο «Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά» τελέστηκε σήμερα τρισάγιο στη μνήμη της ηθοποιού Ειρήνης Παπά. Η Ειρήνη Παπά, η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός με τη διεθνή καριέρα, έφυγε από τη ζωή στα 96 ης χρόνια τον περασμένο μήνα. Η κηδεία της είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι στο Χιλιομόδι. Πρόκειται για το χωριό, έξω από την Κόρινθο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

40 ημέρες μετά τον θάνατο της Ειρήνης Παπά, συνάδελφοι και φίλοι της πραγματοποίησαν τρισάγιο στη μνήμη της. Στο «Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά» έδωσαν το «παρών» οι: Μανούσος Μανουσάκης, Μίνως Μάτσας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Λυδία Κονιόρδου, Γιώργος Λιάνης, Βασίλης Πουλαντζάς,Γιάννης Μετζικώφ, Μιχάλης Αεράκης.

Η Ειρήνη Λελέκου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στο Χιλιομόδι Κορινθίας στις 3 Σεπτεμβρίου 1926 από γονείς εκπαιδευτικούς. Στον καλλιτεχνικό χώρο πρωτοεμφανίστηκε στα 15 της ως τραγουδίστρια και χορεύτρια. Στην συνέχεια σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Κατά την διάρκεια της φοίτησης της παντρεύτηκε τον ηθοποιό Άλκη Παππά (1922-2018), ο οποίος την βοήθησε στα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα. Το ζευγάρι θα χωρίσει το 1951 και η πανέμορφη ηθοποιός θα κρατήσει το επώνυμο του τέως συζύγου της (με ένα π), με το οποίο θα γίνει γνωστή παγκοσμίως τα επόμενα χρόνια ως Irene Papas.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ