Ο πρωταθλητής της κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος, μετά από δύο χρόνια απουσίας από τις επίσημες αθλητικές διοργανώσεις λόγω της πανδημίας, επέστρεψε στις πισίνες συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης Masters στις 29, 30 και 31 Αυγούστου 2022 στη Ρώμη.

Ο αθλητής της Team Garmin Greece και της OKEANOS, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση την πρώτη ημέρα των αγώνων, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. πεταλούδα με χρόνο 57.24 στην κατηγορία 35-39, αφήνοντας δεύτερο τον Ουκρανό πρωταθλητή Yevhen Ryzhyi.

Την δεύτερη ημέρα ο Γιάννης Δρυμωνάκος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του στα 400 μικτή ατομική και μετά από μια έξοχη κούρσα κατέκτησε με χρόνο 4:37.09, ξανά το χρυσό μετάλλιο. Σημειώνοντας μάλιστα καλύτερο χρόνο από αυτόν στην Κορέα πριν 3 χρόνια, επαλήθευσε και το moto της Garmin Beat Yesterday.

Το τρίτο μετάλλιο ήταν επίσης χρυσό και ήρθε στα 200 μικτή ατομική με χρόνο 2:10.54, με τον Δρυμωνάκο να κλείνει εντυπωσιακά την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Masters.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την ολοκλήρωση των αγώνων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία που είχε η συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Masters. Το φετινό καλοκαίρι ήταν γεμάτο από σκληρές προπονήσεις που τελικά απέδωσαν. Για όσο διάστημα θα μπορώ, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι γι’ αυτό που αγαπώ όσο τίποτε άλλο».

Με τις επιδόσεις του να αποδεικνύουν ότι κατέχει μια σταθερή θέση στην ελίτ της παγκόσμιας κολύμβησης, η επιστροφή του στην Ελλάδα αναμένεται να συνδυαστεί με τη συμμετοχή στο αγαπημένο του Spetses mini Marathon στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου, όπου πρόκειται να αναλάβει και ρόλο προπονητή του γηραιότερου συμμετέχοντος της διοργάνωσης, ηλικίας 84 ετών!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ