Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και ο καιρός φαίνεται ότι θα είναι σύμμαχος για τους εκδρομείς που θα ταξιδέψουν ενόψει του Πάσχα. Ο καταξιωμένος προγνώστης του καιρού και πρώην διευθυντής των προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Νίκος Καντερές μιλά στο okmag για την πρόγνωση του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας και της Κυριακής του Πάσχα.

Με τι καιρό θα γίνει φέτος η έξοδος των εκδρομέων;

Πράγματι ο καιρός θα είναι σύμμαχος για την έξοδο των πολιτών από τα αστικά κέντρα, διότι στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας δεν προβλέπεται κακοκαιρία. Σε ό,τι αφορά τη νησιωτική χώρα οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες, τα μποφόρ δεν θα ξεπεράσουν τα 6 και δεν θα υπάρχουν απαγορευτικά. Σε ό,τι αφορά την ηπειρωτική χώρα θα υπάρχουν κάποιες μέρες, κυρίως στην αρχή της εβδομάδας, όπου θα έχουμε κάποιες βροχές, τοπικές και παροδικές, χωρίς να υπάρχει ανησυχία για την έξοδο των εκδομέων. Γενικά, όμως, ο καιρός θα είναι καλός και δεν θα υπάρχουν και προβλήματα στα αεροπορικά ταξίδια.

Πώς θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Τη Μεγάλη Δευτέρα θα έχουμε μια αλλαγή του καιρού που θα είναι η τρίτη αλλαγή γι’ αυτόν τον μήνα. Η προηγούμενη αλλαγή είχε σημειωθεί την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη. Η δεύτερη αλλαγή ήταν Πέμπτη και Παρασκευή και η τρίτη αλλαγή σημειώνεται από χθες Κυριακή και για τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη.

Έτσι, Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη θα έχουμε βροχές, όχι όμως έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι θάλασσες θα είναι καλές και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι καλύτερος, θα έχουμε ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα ανέβει. Τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι ακόμη καλύτερος, η θερμοκρασία θα ανέβει περισσότερο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε τις γνώριμες συννεφιές και κάποιες τοπικές βροχές. Στις περισσότερες περιοχές, όμως δεν θα υπάρξουν προβλήματα και στην περιφορά των Επιταφίων.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι ήπιος και την Κυριακή του Πάσχα θα είναι γενικά καλός ο καιρός. Υπάρχει όμως έναν ενδεχόμενο, ένα βαρομετρικό χαμηλό που διαφαίνεται στη Λιβύη να κινηθεί πιο βόρεια και να μας επηρεάσει με συννεφιές.

Δευτέρα του Πάσχα, όμως, και Τρίτη φαίνεται ότι θα έχουμε μια αλλαγή του καιρού με βροχές.

Για όσους θέλουν, μπορούν να ταξιδέψουν και δεν υπάρχουν καιρικά εμπόδια για όσους θέλουν να φύγουν από τα αστικά κέντρα και να πάνε στα χωριά τους για τις ημέρες του Πάσχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ