Στο έλεος της κακοκαιρίας «Daniel» βρίσκεται η χώρα με πολλές πόλεις να έχουν πλημμυρίσει και να μετράμε ήδη τέσσερις νεκρούς. Μια από τις περιοχές που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία ήταν και ο Βλοχός Καρδίτσας, όπου χάθηκαν ζώα και βυθίστηκαν σπίτια στη λάσπη.

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης που έχει την οικογένειά του στην περιοχή μιλά στο okmag για τη βιβλική καταστροφή που έχει γίνει στην περιοχή, η οποία και ανάγκασε τους κατοίκους από τα ξημερώματα της Πέμπτης να βρίσκονται στις στέγες των σπιτιών τους για να μην τους παρασύρει το νερό.

«Πλημμύρισαν σπίτια, χάθηκαν ζώα, χάθηκαν βιοτεχνίες. Τα παρέσυρε όλα το νερό. Εμείς ήμαστε Κάτω Χώρες στον Βλοχό Καρδίτσας. Η περιοχή είναι κάτω από τη γη. Έχουν πλημμυρίσει τα πάντα. Δεν πάει τίποτα εκεί, ούτε στρατός ούτε κανείς. Δεν ξέρω αν μπορούν να τους μεταφέρουν με ελικόπτερα. Δεν μπορούμε να πλησιάσουμε την περιοχή. Είναι τραγική η κατάσταση. Μακάρι να σταματήσει ο Θεός να βρέχει», ανέφερε αρχικά ο Θανάσης Βισκαδουράκης.

Και συνέχισε: «Από τις 3 το πρωί οι άνθρωποι βρίσκονται στη βροχή. Έχουν καταφύγει στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Το σπίτι της γυναίκας μου, της Κατερίνας, στον Παλαμά πλημμύρισε και ο πεθερός μου έχει πάει σε άλλο σπίτι. Πέφτουν τα πλίθινα σπίτια. Ό,τι είναι παλιό από πλίνθους βουλιάζει. Η κατάσταση είναι τραγική. Έχει γίνει η καταστροφή του Νώε. Τι να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους. Το νερό δεν θα φύγει ποτέ από εκεί».

Ο γνωστός ηθοποιός μάλιστα αποκάλυψε πως η οικογένειά του είναι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και πώς κάποιος θα έπρεπε να επέμβει άμεσα και να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους.

«Η οικογένειά μου είναι σε δύσκολη θέση, βρίσκονται πάνω σε ταράτσες για να μην τους παρασύρει το νερό. Τα ανίψια μου μεταφέρθηκαν τρεις το πρωί με τρακτέρ. Ξέρεις τι είναι να σε βγάζουν από το σπίτι σου τα ξημερώματα και να κλαίνε τα παιδιά σου; Είμαστε σε εποχές πια που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους όσα συμβαίνουν. Και μετά το περιστατικό με τον Αντώνη στον Πειραιά δεν υπάρχει ελπίδα γι’ αυτήν τη χώρα. Μια χώρα πολιτισμένη, μια χώρα ναυτική να συμπεριφέρεται έτσι. Μας έφαγαν τα λούσα και οι διακοπές στη Μύκονο. Η ουσία όμως είναι στον άνθρωπο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Η Ειρήνη Νικολοπούλου στο okmag: «Είμαι μπλοκαρισμένη σε ξενοδοχείο στον πλημμυρισμένο Βόλο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ