Τουλάχιστον 1.730 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βορειοδυτική Συρία από τον μεγάλο σεισμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πολιτική άμυνα της Συρίας ανεβάζοντας τον συνολικό τραγικό απολογισμό σε Τουρκία και Συρία σε πάνω από 12.000 νεκρούς. 

Η συριακή πολιτική άμυνα, γνωστή ως Λευκά Κράνη, ανέφερε στο Twitter ότι ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 1.730 νεκρούς και περισσότερους από 2.850 τραυματίες.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί στην Τουρκία είχαν ανέλθει στους 9.057.  Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό της καταστροφής που ανακοίνωσε οι τραυματίες ανέρχονται στους 52.979 και 6.444 κτίρια έχουν καταρρεύσει. 

«Αυτή είναι μια στιγμή για ενότητα. Σε τέτοιες στιγμές, δεν μπορώ να χωνέψω ότι άνθρωποι κάνουν καμπάνια με αρνητικά σχόλια για πολιτικά συμφέροντα», δήλωσε το απόγευμα σε δημοσιογράφους. 

Ο Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι θα επιταχυνθεί η απομάκρυνση των χαλασμάτων και η ανοικοδόμηση και τόνισε ότι στην επαρχία Χατάι, όπου υπήρξαν πολλές καταγγελίες ότι οι διασώστες άργησαν πάρα πολύ να φτάσουν, ενεργούν ομάδες διασωστών από 18 χώρες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ