Συγγενείς, συνεργάτες, συνάδελφοι και φίλοι λένε σήμερα το τελευταίο αντίο στον Δάκη στο Κοιμητήριο Γλυφάδας. Ο τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Τα τελευταία 4 χρόνια ο καρκίνος τον είχε ταλαιπωρήσει, ενώ την τελευταία χρονιά είχε απομονωθεί δίνοντας τη μάχη του.

Ο Δάκης είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής και είχε μια φιλία χρόνων με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα. Η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα είχε γνωστοποιήσει το δυσάρεστο γεγονός της απώλειάς του Δάκη με μια ανάρτησή της στα social media. Το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στο Κοιμητήριο Γλυφάδας μαζί με τη Ναλίτα Καρρέρ για να αποχαιρετήσουν τον καλό τους φίλο. Το τελευταίο αντίο στον Δάκη είπαν και οι: Ελπίδα, Νίκος Αποστολόπουλος, Σόφη Ζαννίνου, Κώστας Πρέκας, Μάκης Δελαπόρτας, Αργύρης και γιος του Άρης Παπαργυρόπουλος, η Έλλη Κοκκίνου, η Λένα Αλκαίου, ο Γιώργος Κατσαρός και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Αρκετοί ήταν και εκείνοι που έστειλαν στεφάνια αποχαιρετώντας τον, ανάμεσά τους ο Μάρκος Σεφερλής, ο Πασχάλης, η Έλενα Τσαβαλιά, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και η MINOS EMI.

Όλοι είχαν να πουν δυο λόγια από καρδιάς για τον χαμογελαστό Δάκη, για την ευγένεια της ψυχής και των τρόπων του.

Ο Δάκης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens» και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston. Μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που επέτρεπε να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά» όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ