Η τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη δημοσιεύτηκε στο προφίλ του στο Facebook αμέσως μετά τον θάνατό του. Στην ανάρτησή του ζητούσε τη δημοπράτηση των μεταλλίων του για την ενίσχυση μη κερδοσκοπικών οργανισμών και ιδρυμάτων που αφορούν τα παιδιά.

Η σύζυγός του Δώρα Τσαμπάζη ανέλαβε να φέρει εις πέρας την επιθυμία του και ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους για την υλοποίηση.

«Η διαδικασία της δημοπρασίας ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα και ήταν η πρώτη φορά που χαμογελάσαμε πραγματικά από την ημέρα που έφυγε ο Αλέξανδρος μας. Σαν να μπήκε η καρδιά μας κάπως πάλι στη θέση της. Ακόμα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της αγάπης και της βοήθειας του κόσμου, επιχειρηματιών, απλών ανθρώπων που επέμεναν μέχρι τελευταία στιγμή στην προσπάθειά τους να προσφέρουν ένα υψηλό πόσο για καλό σκοπό σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, μιας και είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που δημοπρατεί μετάλλια του.

Ακόμα πιο συγκινητική είναι η πρόθεση αρκετών συμμετεχόντων να καταθέσουν και εκείνοι στα ιδρύματα που έχουμε επιλέξει το ποσό της προσφοράς τους, κι ας μην έχουν “κερδίσει” στη δημοπρασία. Δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι σε αυτήν την προσπάθεια. Έχουμε κερδίσει όλοι, γιατί έχει κερδίσει η κοινωνία και ο άνθρωπος. Τα χρήματα θα δοθούν απευθείας από τους πλειοδότες στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οργανώσεων ισόποσα. Να είστε όλοι καλά. Καλές γιορτές με υγεία σε όλους», έγραψε σε ανάρτησή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ