Με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» και τον Νίκο Χαρδαλιά κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Νότιο Τομέα της Αττικής ο Κώστας Σόμμερ. Ο γνωστός ηθοποιός και επιχειρηματίας που έχει ασχοληθεί ενεργά τα τελευταία χρόνια με τα κοινά μιλά στο okmag για την απόφασή του να συμμετέχει στις αυτοδιοίκητικές εκλογές.

Μιλώντας αρχικά για την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος σύμβουλος στην περιφέρεια, ο Κώστας Σόμμερ ανέφερε: «Έχω ασχοληθεί αρκετό καιρό με τα κοινά. Είχα κατέβει παλαιότερα στον Άλιμο και πριν από χρόνια στο Άργος και είχα κατέβει και υποψήφιος στην Ευρωβουλή. Μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι με τα κοινά και είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι στην τοπική αυτοδιοίκηση που να έχουν στήσει δουλειές και να έχουν κάνει πράγματα, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν για να έρθει ένα καλύτερο αύριο στην πόλη, τη γειτονιά και στη χώρα μας γενικά. Καμιά φορά λένε “γιατί ασχολήθηκε αυτός”. Αλλά τον να κρίνεις μόνο απέξω είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να σηκώσεις τα μανίκια σου και να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι καλύτερο, ό,τι μπορείς».

Και συνέχισε: «Τον Νίκο Χαρδαλιά τον πιστεύω πολύ. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δείξει ότι είναι μαχητής, εργατικός και φέρνει αποτελέσματα σε αυτό που κάνει. Είναι τιμή μου να βοηθώ σε αυτόν τον αγώνα και μακάρι να βρεθούμε στη θέση της περιφέρειας και να κάνουμε και ό,τι καλύτερο μπορούμε για τη γειτονιά μας και την πόλη μας. Στον Νότιο Τομέα που κατεβαίνω εγώ, γνωρίζω και την περιοχή και τα πράγματα που μας δυσκολεύουν. Εγώ ζω στα νότια, έχω την επιχείρησή μου εκεί και νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω».

Εσείς ως πολίτης θεωρείτε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητα;

Ένας λόγος που επισκέπτομαι τις γειτονιές στην περιφέρειά μου είναι για να δω από κοντά και να εντοπίσω πραγματικά ποια είναι τα προβλήματα. Τι θέλει ο κόσμος να αλλάξει στη γειτονιά του, τι ονειρεύεται να γίνει. Αυτό που ξέρουμε χρόνια είναι πως η Αθήνα έχει μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια που αποτελεί θέμα που και ο Νίκος Χαρδαλιάς θέλει να αντιμετωπίσει και θα δώσουμε μια βαρύτατα για να έχουμε καθαρές γειτονιές.

Επίσης, υπάρχουν θέματα, όπως το Ρέμα της Πικροδάφνης στον Άλιμο που είναι ένα έργο που πρέπει να φτιαχτεί. Ακόμη, οι παραλίες της Αττικής που μπορούν να καθαριστούν με συγκεκριμένο τρόπο. Έχουμε την τιμή να ζούμε σε μια πρωτεύουσα που έχει μια τέτοια παραλιακή ζώνη που πρέπει να είναι περιποιημένη.

Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να ασχοληθείτε και με το κομμάτι του Πολιτισμού;

Σαφώς. Θα μπορούσα να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ σε αυτόν τον τομέα. Θα εξαρτηθεί από τη γραμμή που θα δώσει η παράταξη για το πού θα δοθεί φυσικά, μεγαλύτερη βαρύτητα. Ήδη, όμως, λαμβάνω και εγώ πολλές προτάσεις για το τι μπορεί να γίνει.

Διαβάστε επίσης:

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο okmag: Αποκαλύπτει γιατί αποδέχθηκε την πρόταση του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ